Ramin
  • Ramin
  • 53.78% (معمولی)
  • بال ایرانسیم شروع کننده موضوع
11 سال پیش


ناسا، آژانس فضايي قصد دارد تا مريخ نورد ديگري را در سال ۲۰۲۰ به سياره سرخ اعزام كند.

گروهي متشكل از ۱۹ دانشمند و مهندس كه از سوي ناسا برگزيده شده اند مي گويند اين مريخ نورد بايد در پي يافتن نشانه هاي حيات در گذشته اين سياره باشد و نمونه هايي را گردآوري كند تا با خود به زمين بازگردانند.

ليندي الكينز تانتون، محقق موسسه كارنگي در واشنگتن و يكي از اعضاي «گروه علوم تعريف ۲۰۲۰ مريخ» در مورد تكامل و تحولات سياره ها پژوهش مي كند.

او در طي كنفرانس تلفني ناسا در مورد پرسش خبرنگاران در مورد انگيزه اكتشافات علمي از اين دست گفت «يكي از بزرگترين پرسش هايي كه در ذهن نوع بشر مطرح مي شود اين است كه آيا ما در اين جهان تنها هستيم و اين پرسشي است كه ما اميدواريم بتوانيم با ماموريت ۲۰۲۰ مريخ پيشرفت هاي چشمگيري در آن زمينه داشته باشيم».

دانشمندان پس از اعزام مريخ نورد «Curiosity» ناسا كه ماه اوت سال گذشته بر سياره سرخ فرود آمد، پيروزي هاي چشمگير و اكتشافات قابل توجهي كسب كرد و در پي شواهدي برآمدند تا در مورد علائم حيات و ميكروب هاي زنده در پيشينه اين سياره بسيار كهن تحقيق كنند.

جك موستارد، رئيس «گروه علوم تعريف» و استاد علوم زمين شناسي در دانشگاه براون در رودآيلند مي گويد اعضاي گروه او در مورد تصميم به جستجو در مورد نشانه هاي كنوني حيات در مريخ صحبت كردند.

كاوشگر جديد بيشتر در اندازه يك خودرو شش چرخه و شبيه نمونه پيشين خواهد بود، چون طراحي كاوشگرهاي كنوني مقرون به صرفه خواهد بود. مريخ نورد ۲۰۲۰ قادر خواهد بود تا صخره هاي سياره مريخ را بشكافد و نمونه برداري كند.

اما اين تيم مي گويد هدف اصلي طراحي كاوشگر بعدي نمونه برداري و بازگرداندن آن به سياره زمين در ماموريت بعدي است.

جان گرانزفلد، فضانورد پيشين مستقر در واشنگتن مي گويد در حالي كه ايده ماموريت مريخ نورد ۲۰۲۰ راه را براي انتخاب، گردآوري و نمونه برداري از خاك مريخ فراهم مي كند اما به معناي دستيابي به نتيجه نهايي نخواهد بود.

او گفته است «من ايده احتمال سفرهاي اكتشافي انسان ها به مريخ طي بيست سال آينده را رد نمي كنم، چون كاشفان روي سياره مريخ قدم گذاشته اند. هدف نهايي فرود ستاره شناسان و دانشمندان علوم سياره ها به سطح مريخ است».

اين گروه همچنين اعلام كرده است كه مريخ نورد ۲۰۲۰ بايد به پيشبرد طرح هاي ناسا براي اكتشاف انسان در سال ۲۰۳۰ در اين سياره نيز كمك كند. ماموريت ۲۰۲۰ مي تواند به دانشمندان كمك كنند تا خطراتي را كه گرد و غبار مريخ پديد مي آورند و نيز شيوه هاي گردآوري دي اكسيدكربني را جستجو كنند كه به عنوان منبعي براي توليد اكسيژن و يا سوخت موشك مورد استفاده قرار مي گيرد.

«گروه علوم تعريف ۲۰۲۰ مريخ» متشكل از كارشناسان دانشگاه ها، موسسات پژوهشي و ناسا هستند. آن ها بخش زيادي از سال ۲۰۱۳ را صرف تدوين دستورالعمل هاي ماموريت ۲۰۲۰ مريخ كردند و گزارش ۱۵۴ صفحه اي خود را روز سه شنبه منتشر كردند.