maryam
  • maryam
  • 66.72% (دوستانه)
  • بال نقره ای - شاهین نشان شروع کننده موضوع
12 سال پیش
به گزارش ایروسنتر و به نقل از فارس، امروزه زنان خلبان در خطوط هوايي، در ارتش، در فضا و در مسابقات هوايي پرواز مي‌كنند.در كشتي كار مي‌كنند، از خطوط لوله محافظت مي‌كنند، به دانشجويان خلباني پرواز مي‌آموزند و موتورهاي جت را تعمير و نگهداري مي‌كنند.

زنان سهم زيادي در هوانوردي از زمان نخستين پرواز 12 ثانيه‌اي برادران رايت در سال 1903 تا به حال داشته‌اند اما هم‌اكنون در خطوط هواپيمايي ايران خلبانان زن به كار گرفته نمي‌شوند اما مهمترين دلايلي كه مانع از استخدام زنان به عنوان خلبان مي‌شود اين است كه وضعيت فيزيولوژي بدن زنان به گونه‌اي است كه پرواز درارتفاعات بلند براي آنها مناسب نيست و از طرفي شرايط ويژه زنان مثل بارداري كه مدت زماني را براي استراحت مي‌طلبد، موجب شده ايرلاين‌ها تمايل چنداني به استخدام زنان نداشته باشند چرا كه از نظر اقتصادي مقرون به صرفه نيست.

* نخستين خلبان زن كشور

در سال‌هاي دوردست عفت تجارتچي نخستين خلبان زن ايراني بوده كه در سال 1318 براي نخستين بار با هواپيماي شخصي خود پرواز كرد؛ او در خاطراتش بيان مي‌كند: " از همان كودكي شوق پرواز، آرام و قرارم را گرفته بود و بزرگترين آرزويي كه در دل داشتم اين بود كه روزي خلبان شوم و درسال 1318 توانستم در باشگاه خلباني ثبت‌نام كنم؛ در آن زمان 22 يا 23 سال بيشتر نداشتم؛ وقتي مسئولان باشگاه مرا داوطلب خلباني ديدند سخت متعجب شدند و تحسينم كردند. جرايد وقت هم عمل مرا ستودند و خبر آن را غرورآميز درج كردند ".

* خلبان زني كه از آرزوي پروازش مي‌گويد

مريم شعباني، خلبان در گفت‌و‌گو با خبرنگار زنان باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار مي‌دارد: با 25 سال سن داراي مدارك خلباني هستم؛ خلباني داراي سه مرحله شخصي، بازرگاني و اينسترومنت ريتينگ است و هم‌اكنون در حدود 6 سال است كه خلبان شده‌ام و 200 ساعت پرواز آموزشي را با موفقيت گذرانده‌ام اما هيچ يك از خطوط هواپيمايي كشور خلبان‌ زن را استخدام نمي‌كنند و من فقط توانسته‌ام به صورت آزمايشي 200 ساعت پرواز كنم.

وي در ادامه مي‌افزايد: خلبانان پيشكسوت زن در زمان گذشته در خطوط هواپيمايي پرواز داشتند اما هم‌اكنون به عنوان استاد خلباني و در بخش آموزش حضور دارند.

وي با بيان اينكه مدرك دانشگاهي من الكترونيك پرواز در سطح كارداني بود، عنوان مي‌كند: من ليسانس هوانوردي را نيز گرفته‌ام همچنين علاوه بر اين، مدارك دانشگاهي مهندسي پرواز را از سازمان هواپيمايي كشور اخذ كرده‌ام.

شعباني ادامه مي‌دهد:در پرواز آموزشي فاصله ميان دو شهر اصفهان و شيراز را طي كردم ولي اين پروازها بدون حضور مسافر انجام ‌گرفت و در 200 ساعت پرواز آموزشي 70 ساعت آن را به تنهايي و بدون حضور مسافر انجام دادم.

*هيچ زني را به عنوان خلبان و مهندس پرواز استخدام نمي‌كنند

وي در ‌خصوص علت عدم استخدام خلبانان زن در خطوط هواپيمايي ايران، مي‌گويد: بسياري از خطوط هواپيمايي اعلام كردند كه ما خلبان‌هاي زن را استخدام مي‌كنيم و من حتي در آزمون استخدامي ايران اير شركت و پذيرفته شدم و حتي براي مصاحبه حضوري نيز رفتم اما متأسفانه هيچ زني را به عنوان خلبان استخدام نكردند.

شعباني با بيان اينكه از نظر قانوني مانعي براي استخدام خلبانان زن وجود ندارد، مي‌گويد: عدم استخدام زنان به عنوان خلبان سليقه‌اي است به هر حال رؤساي خطوط هواپيمايي تصميم مي‌گيرند كه زنان را به عنوان خلبان وارد خطوط خود نكنند كه دليل اين تصميم آنها مشخص نيست، برخي اين تصور غلط را دارند كه زنان نمي‌توانند به عنوان يك خلبان كار كنند ولي دقت يكي از خصوصيات بارز شغل خلباني است و دقت زنان در كارها بسيار بيشتر از مردان است؛ خلباني از جمله مشاغلي است كه به تفكر، بدن سالم و دقت نياز دارد پس به نظر مي‌رسد حضور زنان در اين رشته با موفقيت همراه مي‌شود.

شعباني بيان مي‌كند: به هر شركت هواپيمايي كه براي استخدام مراجعه مي‌كنم هنگامي كه مدارك كسب شده و سن كم مرا مشاهده مي‌كنند بسيار تحسينم مي‌كنند ولي وقت استخدام مي‌گويند متأسفيم ما هيچ دستوري براي استخدام زنان به عنوان خلبان نداريم، 15 تا 20 زن در ايران هستند كه توانستند در سطح بالا مدرك خلباني خود را دريافت كنند و همگي ما درخواست داريم تا زناني كه توانمندي دارند در خطوط هواپيمايي استخدام شوند و براي رسيدن به اين خواست خود پيگيري زيادي انجام داده‌ايم اما ما را براي حل اين مشكل مجدد به مدير عاملان شركت‌ها ارجاع مي‌دهند كه آنها دوباره به ما مي‌گويند ما زنان را به عنوان مهندس پرواز و خلبان استخدام نمي‌كنيم.

وي با بيان اينكه هم‌اكنون به عنوان تكنسين برق هواپيما شاغل است، ادامه مي‌دهد: چون اين مدرك را داشتم توانستم در اين شغل پذيرفته شوم و گرنه با داشتن مدرك خلباني در ايران بيكار بودم.
سنگی که طاقته ضربه های تیشه را ندارد تندیسه زیبایی نخواهد شد

Cpt.mohammadifar
12 سال پیش
سلام [bowing]

دروغ چرا؟ ... حوصله خوندن حرفهای پوچ و نوشتن از بحثهای تکراری رو نداشتم لذا مطلب بالا رو نخوندم اما به قول فرنگیا یه اسکن کردم متن رو!
اما اگه بخوام بزنم روی دنده کنکاش کردن خوب میتونم اب تاب بدم ماجرا رو عین نویسنده مطلب!!!

خب![attack] .... 🤣 قاضی دِرِد وارد میشود (یاد فیلمش بخیر) 😍

نقل قول:

زنان سهم زيادي در هوانوردي از زمان نخستين پرواز 12 ثانيه‌اي برادران رايت در سال 1903 تا به حال داشته‌اند (1) اما هم‌اكنون در خطوط هواپيمايي ايران خلبانان زن به كار گرفته نمي‌شوند (2)

وقتی پای تاریخچه ای رو که به مملکت ما ربطی نداره رو مینویسن (جمله 1) هیچ دلیل منطقی نداره لینک کردنش به مطلبی از کشور ما (جمله 2) چرا که این صنعت نه بنیانگذارش ما بودیم نه گرداننده اش نه توسعه دهنده اش! ضمناً این دو جمله از نظر محتوا و فن بیان کاملاً در ابهام هستند چون (1) از تاریخ و افتخارات حرف میزنه و (2) از وضع استخدامی کشوری که کلاً اوضاعش با بقیه عالم متفاوته! ... خنده دار تر و باعث و بانی بی ربط بودن این دو هم استفاده از کلمه ( اما ) برای اتصال هست که بار معنایی رو بهم میریزه! (اینم از ملا نُقَتی بازی بنده)

این از این ! ... بعد ...
روضه خانم خلبان رو چند بار دیگه هم گفته بودید و ما هم جوابشون رو دادیم ، همه در توهم فانتزی زندگی میکنن!!! ... بابا یکم فکر کنید و چشمتون رو باز کنید [amazed] ..چرا نمیخواید متوجه بشید که وضع هوانوردیمون خرابه ... داریم در مورد مرگ ناوگان و عدم جای خالی برای استخدام صحبت میکنیم شما میگی من از فلان جا تا بیسار جا تنهایی رفتم...خب خسته نباشی..مگه بقیه با ایل بور بور طایفه حسن کور میرن تایم پر میکنن؟؟؟ ... خانم محترم خلبان با مدرک IP داریم N برابر شما ساعت پرواز پر کرده ، عالِم هم هست اما راهش ندادن جایی !

نقل قول:

هيچ زني را به عنوان خلبان و مهندس پرواز استخدام نمي‌كنند ///اما متأسفانه هيچ زني را به عنوان خلبان استخدام نكردند

یه جوری مظلوم نمایی کنید آدم خنده اش نگیره دیگه [readdoc] ... این خانم افاده ایه (شمس) و اون چندتای دیگه زن نیستن؟ ...مرد بودن رفتن استخدام شدن؟؟؟... حالا حلوا به شما نرسید هیچ به هیچ شد؟! [funcrazy] ... ضمناً مهندس پرواز هم داشتیم تا وقتی که Tu154 بود ... !

نقل قول:

برخي اين تصور غلط را دارند كه زنان نمي‌توانند به عنوان يك خلبان كار كنند ولي دقت يكي از خصوصيات بارز شغل خلباني است و دقت زنان در كارها بسيار بيشتر از مردان است؛ خلباني از جمله مشاغلي است كه به تفكر، بدن سالم و دقت نياز دارد پس به نظر مي‌رسد حضور زنان در اين رشته با موفقيت همراه مي‌شود.

تصور خودتون غلطه سرکار خانم!
یک یک نظراتی که دادید از نظر علمی رد شده، تنها مزیت شما اینه که از دو نیمکره مغزتون در آنِ واحد بهره میگیرید ؛ دقت خصوصیت بارز این شغل هست اما خانمها دقتشون از مردها توی این کار بیشتر نیست اونطوری که قیل و قال میکنید! ... همچین میگید تفکر و بدن سالم و نتیجه گیری نهاییتون رو به رخ میکشید انگار خلبانای مرد یه مشت کراکی و بنگی هستن و تازه از پای بساط پاشدن و دستشون در حال کنده شدنه اما شما سالم تازه از یوگا میری سر پرواز ...
همین دیگه ... باید بشینی برای دارو دسته بانوانی که میخوان سر به تن مردها نباشه روضه بخونید و با دارت عکس ماهارو بزنید!
....

بقیه متن هم از نظر من نکته جالبی نداره چون بحثش طولانیه اونم:-#

خدایا مارو با کیا کردی 75و خورده ای میلیون؟؟؟!!!! 🙏 😢

نقل قول:

وي با بيان اينكه هم‌اكنون به عنوان تكنسين برق هواپيما شاغل است، ادامه مي‌دهد: چون اين مدرك را داشتم توانستم در اين شغل پذيرفته شوم و گرنه با داشتن مدرك خلباني در ايران بيكار بودم.

برو رووتو کم کن دیگه[funcrazy] ... عجب روویی داره ، داره کار میکنه 2 قورت و نیمشم باقیه ... خیلیا 4 تا مدرک بیشتر از تو دارن هنوز بیکارن چون بند پ1 و پ2 ندارن!
فیلش یاد هندستون کرده نشسته آبغوره گرفته ....

لا اله الا الله ... عجب آدمایی پیدا میشن به خدا ... لابد الآن من باز اینجا میشم آدم بده و همه میگن صادق خوب میکوبونه افراد رو ... بله آقا جون میکوبونم ...آدم تک بعدی و پر رو رو میکوبونم ... کسی که چشمشو ببنده و دهنشو باز میکنه رو میکوبونم ... ( اوج گرفتم 😂 ) من نکوبونم کی بکوبونه ؟؟ همه عین ماست نگاه میکنن و نه اینکه خانوما کلاً مقدم هستن، تریپ حمایتی بر میدارن .... ضد زن نیستم اما ضد حرفهای بی منطق چرا

تنها تو را می پرستم و از تو یاری می جویم . . . الهی به امید تو
Cpt.mohammadifar
12 سال پیش
بله ، یه زمانی امکانش بوده ، استقبال هم میشده ... نه الآن و توی این اوضاع بیان مظلوم نمایی کنن و از حقی که فقط برای اونها نیست که پایمال شده بلکه برای همه است حرف بزنن!

UserPostedImage 

UserPostedImage 

دو عکس بالا رو به اسم عفت تجارتچی پیدا کردم!

کمی اطلاعات از ایشون 

UserPostedImage 

(از راست ، خانم اکرم منفرد ، ساساندخت ساسانی )

maryam
  • maryam
  • 66.72% (دوستانه)
  • بال نقره ای - شاهین نشان شروع کننده موضوع
12 سال پیش
Cpt.mohammadifar نوشت:

سلام [bowing]

دروغ چرا؟ ... حوصله خوندن حرفهای پوچ و نوشتن از بحثهای تکراری رو نداشتم لذا مطلب بالا رو نخوندم اما به قول فرنگیا یه اسکن کردم متن رو!
اما اگه بخوام بزنم روی دنده کنکاش کردن خوب میتونم اب تاب بدم ماجرا رو عین نویسنده مطلب!!!

خب![attack] .... 🤣 قاضی دِرِد وارد میشود (یاد فیلمش بخیر) 😍

نقل قول:

زنان سهم زيادي در هوانوردي از زمان نخستين پرواز 12 ثانيه‌اي برادران رايت در سال 1903 تا به حال داشته‌اند (1) اما هم‌اكنون در خطوط هواپيمايي ايران خلبانان زن به كار گرفته نمي‌شوند (2)

وقتی پای تاریخچه ای رو که به مملکت ما ربطی نداره رو مینویسن (جمله 1) هیچ دلیل منطقی نداره لینک کردنش به مطلبی از کشور ما (جمله 2) چرا که این صنعت نه بنیانگذارش ما بودیم نه گرداننده اش نه توسعه دهنده اش! ضمناً این دو جمله از نظر محتوا و فن بیان کاملاً در ابهام هستند چون (1) از تاریخ و افتخارات حرف میزنه و (2) از وضع استخدامی کشوری که کلاً اوضاعش با بقیه عالم متفاوته! ... خنده دار تر و باعث و بانی بی ربط بودن این دو هم استفاده از کلمه ( اما ) برای اتصال هست که بار معنایی رو بهم میریزه! (اینم از ملا نُقَتی بازی بنده)

این از این ! ... بعد ...
روضه خانم خلبان رو چند بار دیگه هم گفته بودید و ما هم جوابشون رو دادیم ، همه در توهم فانتزی زندگی میکنن!!! ... بابا یکم فکر کنید و چشمتون رو باز کنید [amazed] ..چرا نمیخواید متوجه بشید که وضع هوانوردیمون خرابه ... داریم در مورد مرگ ناوگان و عدم جای خالی برای استخدام صحبت میکنیم شما میگی من از فلان جا تا بیسار جا تنهایی رفتم...خب خسته نباشی..مگه بقیه با ایل بور بور طایفه حسن کور میرن تایم پر میکنن؟؟؟ ... خانم محترم خلبان با مدرک IP داریم N برابر شما ساعت پرواز پر کرده ، عالِم هم هست اما راهش ندادن جایی !

نقل قول:

هيچ زني را به عنوان خلبان و مهندس پرواز استخدام نمي‌كنند ///اما متأسفانه هيچ زني را به عنوان خلبان استخدام نكردند

یه جوری مظلوم نمایی کنید آدم خنده اش نگیره دیگه [readdoc] ... این خانم افاده ایه (شمس) و اون چندتای دیگه زن نیستن؟ ...مرد بودن رفتن استخدام شدن؟؟؟... حالا حلوا به شما نرسید هیچ به هیچ شد؟! [funcrazy] ... ضمناً مهندس پرواز هم داشتیم تا وقتی که Tu154 بود ... !

نقل قول:

برخي اين تصور غلط را دارند كه زنان نمي‌توانند به عنوان يك خلبان كار كنند ولي دقت يكي از خصوصيات بارز شغل خلباني است و دقت زنان در كارها بسيار بيشتر از مردان است؛ خلباني از جمله مشاغلي است كه به تفكر، بدن سالم و دقت نياز دارد پس به نظر مي‌رسد حضور زنان در اين رشته با موفقيت همراه مي‌شود.

تصور خودتون غلطه سرکار خانم!
یک یک نظراتی که دادید از نظر علمی رد شده، تنها مزیت شما اینه که از دو نیمکره مغزتون در آنِ واحد بهره میگیرید ؛ دقت خصوصیت بارز این شغل هست اما خانمها دقتشون از مردها توی این کار بیشتر نیست اونطوری که قیل و قال میکنید! ... همچین میگید تفکر و بدن سالم و نتیجه گیری نهاییتون رو به رخ میکشید انگار خلبانای مرد یه مشت کراکی و بنگی هستن و تازه از پای بساط پاشدن و دستشون در حال کنده شدنه اما شما سالم تازه از یوگا میری سر پرواز ...
همین دیگه ... باید بشینی برای دارو دسته بانوانی که میخوان سر به تن مردها نباشه روضه بخونید و با دارت عکس ماهارو بزنید!
....

بقیه متن هم از نظر من نکته جالبی نداره چون بحثش طولانیه اونم:-#

خدایا مارو با کیا کردی 75و خورده ای میلیون؟؟؟!!!! 🙏 😢

نقل قول:

برو رووتو کم کن دیگه[funcrazy] ... عجب روویی داره ، داره کار میکنه 2 قورت و نیمشم باقیه ... خیلیا 4 تا مدرک بیشتر از تو دارن هنوز بیکارن چون بند پ1 و پ2 ندارن!
فیلش یاد هندستون کرده نشسته آبغوره گرفته ....

لا اله الا الله ... عجب آدمایی پیدا میشن به خدا ... لابد الآن من باز اینجا میشم آدم بده و همه میگن صادق خوب میکوبونه افراد رو ... بله آقا جون میکوبونم ...آدم تک بعدی و پر رو رو میکوبونم ... کسی که چشمشو ببنده و دهنشو باز میکنه رو میکوبونم ... ( اوج گرفتم 😂 ) من نکوبونم کی بکوبونه ؟؟ همه عین ماست نگاه میکنن و نه اینکه خانوما کلاً مقدم هستن، تریپ حمایتی بر میدارن .... ضد زن نیستم اما ضد حرفهای بی منطق چرا

اقا وضعه مملکت مقصر خانومهاست؟؟؟؟؟؟؟ اینکه یه عده عرضه ندارند کار جور کنند تقصیر ایناس؟؟؟؟؟ جنابالی که گواهینامه خلبانی نداری چرا سنگ خلبانای بیکارو به سینت میزنی؟؟؟؟؟؟؟؟

من نمیفهمم علت افاده ای خواندن شمس چیه؟؟؟؟؟؟ زبانتون خرابه. الان ارباس که داره ÷رواز میکنه نیاز به مهندس داره.

مثله اینکه بیماریه توهم همه گیره. جنابالی حرصت گرفته که این حرفا رو میزنی

معنیه این رکیکی هرزه زبانیتون چیه ؟ شکسته عشقی خوردی؟؟؟؟؟؟ قالت گذاشته؟؟؟ چته که هی به خودت اجازه میدی که هر چه از دهنت در میاد میگی؟؟؟؟؟ میدونی؟تقصیره تو نیست اگه مقررات مانند سایره انجمن بود جراتشو داشتی ازین حرفارو بزنی؟؟؟؟؟؟

حرفاتون تحجر میباره خودتو منطقی میدونی در حالی که نیستی بلکه با زننده گویی کارتوووو ÷یش میبری

بعد از این ÷ست هرچه بگی مهم نیست مهم اینه که قضاوتو میزارم برای بقیه

سنگی که طاقته ضربه های تیشه را ندارد تندیسه زیبایی نخواهد شد

Cpt.mohammadifar
12 سال پیش
maryam نوشت:

اقا وضعه مملکت مقصر خانومهاست؟؟؟؟؟؟؟ اینکه یه عده عرضه ندارند کار جور کنند تقصیر ایناس؟؟؟؟؟ جنابالی که گواهینامه خلبانی نداری چرا سنگ خلبانای بیکارو به سینت میزنی؟؟؟؟؟؟؟؟

من نمیفهمم علت افاده ای خواندن شمس چیه؟؟؟؟؟؟ زبانتون خرابه. الان ارباس که داره پرواز میکنه نیاز به مهندس داره.

مثله اینکه بیماریه توهم همه گیره. جنابالی حرصت گرفته که این حرفا رو میزنی

معنیه این رکیکی هرزه زبانیتون چیه ؟ شکسته عشقی خوردی؟؟؟؟؟؟ قالت گذاشته؟؟؟ چته که هی به خودت اجازه میدی که هر چه از دهنت در میاد میگی؟؟؟؟؟ میدونی؟تقصیره تو نیست اگه مقررات مانند سایره انجمن بود جراتشو داشتی ازین حرفارو بزنی؟؟؟؟؟؟

حرفاتون تحجر میباره خودتو منطقی میدونی در حالی که نیستی بلکه با زننده گویی کارتوووو پیش میبری

بعد از این پست هرچه بگی مهم نیست مهم اینه که قضاوتو میزارم برای بقیه

لا اله الا الله ...
استغفرالله ربّی و اتوب الیه

تشکر میکنم از لطفتون ، موفق و پیروز باشید
التماس دعا