نقل خبر از Aerospacetalk میباشد
سازمان هواپیمایی ایران رتبه دهم جهانی را در بازرسیهای ایکائو کسب کرد
مدیرکل دفتر مهندسی و قابلیت پرواز سازمان هواپیمایی گفت: بازرسان سافا پس از بازدید از این سازمان اذعان داشتند که قوانین سازمان هواپیمایی کشوری ایران قوانین روز اروپایی را پوشش داده است.
مصطفی حقیقتجو اظهار داشت: سازمان هواپیمایی کشوری وظیفه نظارتی و حاکمیتی بر حمل و نقل هوایی کشور را بر عهده داشته و بر امر بی خطری پروازها و ساماندهی و مدیریت حمل و نقل هوایی نظارت دارد.
وی ادامه داد: معاونت استاندارد پرواز نیز یکی از زیرگروههای سازمان هواپیمایی است که بر امر نظارت، بازرسی و تعمیر هواپیما، نحوه آموزش پرسنل فنی و عملیاتی، رویدادهای پروازی، عملیات پروازی، شرایط خلبانان و مهمانداران، طراحی، ساخت و مونتاژ وسایل پرنده و قابلیت و صلاحیت پرواز هواپیماها، نظارت دارد.
حقیقتجو با تأکید بر اینکه از سوی معاونت استاندارد پرواز نظارت بر ایمنی پرواز وجود دارد، اظهار داشت: بخش هوانوردی، فعالیتهای قانونی، نُت های پروازی و مجوزها را بررسی و اعلام میکند و معاونت استاندارد پرواز زیرساخت ها را پیگیری میکند تا شرکت هواپیمایی شکل بگیرد، وسایل پرنده به داخل کشور وارد شود و به صورت ایمن پرواز کنند.
وی ضمن اشاره به اینکه نظارت بر ایمنی پرواز وظیفه اصلی معاونت استاندارد پرواز است، گفت: صنعت هواپیمایی بر مبنای صداقت و ثبات فعالیت میکند؛ در این صنعت اگر صداقت کاری نباشد مشکلات بعدی زیادی دارد، در صنعت هواپیمایی نمیتوان بر اساس نظریات شخصی کار کرد و همه موارد بر اساس اصول، منطق و مقررات استوار است.
مدیرکل دفتر مهندسی و قابلیت پرواز سازمان هواپیمایی کشوری گفت: در حال حاضر سازمان هواپیمایی از نقطه نظر نظارت بر رأس هرم حمل و نقل هوایی کشور قرار دارد.
افزایش اعتماد عمومی نسبت به سازمان هواپیمایی طی دو سال گذشته
حقیقتجو ضمن اشاره به بیرنگی تحریمهای آمریکا علیه ایران در این صنعت، گفت: هماکنون از نظر نظارتی و حاکمیتی در سطح اول منطقه قرار داریم.
مدیرکل دفتر مهندسی و قابلیت پرواز سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: اگر حمایتهای مادی و معنوی دولت به طور کامل از سازمان هواپیمایی صورت نگیرد، این صنعت با مشکلاتی مواجه میشود؛ طبیعتاً سازمان هواپیمایی کشوری برای اعمال حاکمیت و نظارت نیازمند اعتماد کافی و عمومی است.
حقیقتجو با اشاره به اینکه اعتماد عمومی نسبت به سازمان هواپیمایی طی دو سال گذشته افزایش یافته افزود: مردم باید با این موضوع آشنا باشند که وقتی سازمان هواپیمایی وسیله پرندهای را تأیید میکند، مطمئنا آن پرنده ایمن است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای این سازمان کاملاً تخصصی و حساس است، ادامه داد: سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان متولی صنعت باید جوابگوی مردم و حق و حقوق دولت و ملت باشد.
حقیقتجو اضافه کرد: از دولتمردان میخواهیم از سازمان هواپیمایی کشوری حمایت کافی را داشته باشند؛ این حمایتها میتواند معنوی و مالی باشد.
مدیرکل دفتر مهندسی و قابلیت پرواز سازمان هواپیمایی کشوری تأکید کرد: هر کشوری که سازمان هواپیمایی مقتدر و قوی داشته باشد صنعت هواپیمایی آن نیز قوی خواهد بود.
حقیقتجو با اشاره به اینکه باید سازمان هواپیمایی تقویت و حمایت شود، خاطرنشان کرد: آرزو داریم به محضر مقام معظم رهبری برسیم و از فعالیتهای تخصصی و موفقیتهای این مجموعه گزارش کاملی به ایشان ارائه دهیم.
سازمان هواپیمایی ایران عضو کنوانسیون متعهد و قدیمی پیمان شیکاگو است
وی با اشاره به اینکه یاتا (انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی) بر اساس آیوسا از حمل و نقل هوایی کشورها بازدید میکند، اظهار داشت: آیوسا روشهایی است که مدنظر شرکتهای بهرهبردار بوده و اغلب تائید شده است.
مدیرکل دفتر مهندسی و قابلیت پرواز سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: بازرسان آیوسا در طی مراحل کار نقطه نظرات و موارد لازم به اصلاح را به شرکت هواپیمایی گوشزد کرده و پس از طی مدت زمان قانونی، عملیات بازرسی و ممیزی را انجام میدهند.
حقیقتجو ادامه داد: سافا در گزارش خود ساختار و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری را دارای قدرت و نفوذ کافی برای تصمیمگیری در ارتباط با تعلیق و یا ابطال لوح بهرهبرداری شرکتهای متخلف دانسته است.
مدیرکل دفتر مهندسی و قابلیت پرواز سازمان هواپیمایی کشوری اضافه کرد: شرکتهای هواپیمایی که موفق به گذراندن مراحل ممیزی آیوسا نشوند، برای انجام بسیاری از پروازهای خود با عنوان عضویت یاتا دچار محدودیت خواهند شد و چه بسا لغو عضویت شوند.
وی خاطرنشان کرد: تمامی دنیا نگاهشان به سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان ارگانی نظارتی و حاکمیتی است، سازمان هواپیمایی ایران هم عضو کنوانسیون شیکاگو و هم متعهد است؛ در تمامی دنیا سازمانهای هواپیمایی کشوری گواهینامههای همدیگر را میپذیرند و این اعتماد وجود دارد.
وی به بازدیدهای سافا و یوزاپ از سازمان هواپیمایی کشوری در سال گذشته اشاره کرد و گفت: آنها آمده بودند تا صنعت هواپیمایی را به چالش بکشند اما با تمهیدات در نظر گرفته شده، توانستیم از آزمونهای سافا و یوزاپ سربلند بیرون آیم.
مدیرکل دفتر مهندسی و قابلیت پرواز سازمان هواپیمایی کشوری خاطرنشان کرد: در بازدیدهای سال گذشته مجامع بین المللی تحت قالب usoap و safa، سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران با تدبیر و درایت موفق به کسب رتبههای افتخار آمیز برای کشورمان شد.
حقیقتجو خاطرنشان کرد: سافا براساس اسناد و پیوست های پیمان شیکاگو این سازمان را مورد بررسی قرار داد که خوشبختانه نتیجه این مشاهدات و گزارشات مثبت ارزیابی شد به گونه ای که اذعان داشتند سازمان هواپیمایی کشوری در مسیر اجرای روشهای پیشرفته و مدرن تأمین ایمنی گام بر میدارد.
مدیرکل دفتر مهندسی و قابلیت پرواز سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: این گروه پس از بررسیهای به عمل آمده اعلام کردند که کار بزرگی در ارتباط با تهیه و تدوین مقرارت آغاز شده است؛ همچنین قوانین سازمان هواپیمایی کشوری ایران قوانین روز اروپایی را پوشش داده و بسیار نزدیک به مقررات اتحادیه اروپا است.
حقیقتجو ادامه داد: گروهی که باید هواپیما را برای پرواز تأیید کنند، فعالیتهای تخصصی زیادی را انجام میدهند که به مراتب کار آنها از گروه سازنده هواپیما مشکل تر است.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته چند تن از زبده ترین متخصصان ایکائو به مدت 10 روز به ایران آمدند و تمامی سیستم حمل و نقل هوایی کشور را مورد بررسی قرار دادند؛ این گروه با وجود بررسی نوینتر هواپیماها در کشورها و با وجود آنکه خود صاحب جدیدترین هواپیماها در کشورهای اروپایی هستند، حمل و نقل هوایی ایران را بررسی کردند و سازمان هواپیمایی از این بررسی سربلند بیرون آمد و موفق به کسب رتبه دهم از نظر نظارت و حاکمیت شدیم.
مدیرکل دفتر مهندسی و قابلیت پرواز سازمان هواپیمایی کشوری اظهار داشت: هم اکنون ادعا میکنیم اگر دوباره بازرسان سافا و یوزاپ به بررسی صنعت حمل و نقل هوایی ایران بپردازند قطعاً در رتبه های یکم تا پنجم خواهیم بود.
مرجع خبر:خبر گزاری فارس
ویرایش بوسیله کاربر
13 سال پیش
|
دلیل ویرایش: نامشخص
تنها تو را می پرستم و از تو یاری می جویم . . . الهی به امید تو