Cpt.mohammadifar
  • Cpt.mohammadifar
  • 50.02% (معمولی)
  • بال ایرانسیم شروع کننده موضوع
12 سال پیش
UserPostedImage 


ایكائو یا ICAOدر تاریخ 7 دسامبر 1944 در ضمن تنظیم و امضا پیمان حمل و نقل هوایی مرسوم به پیمان شیكاگو تشكیل گردید. اما موجودیت آن به طور رسمی در سال 1947 اتفاق افتاد و اولین جلسه آن در 6 می 1947 تشكیل گردید و در 28 می اعضاء شورا انتخاب گردیدند. دولت ایران نیز در سال 1327 هجری شمسی رسماً به پیمان شیكاگو و در نتیجه به ایكائو پیوست.

پیمان شیكاگو در 96 ماده تدوین شده و در ضمن آن بر اصول كلی حقوق بین المللی و هوانوردی از جمله اصل حاكمیت دولت ها بر قلمرو و تابعیت هواپیما تاكید دارد. بر اساس توافق مقر سازمان در مونترال كانادا میباشد.

دانلود پیمان شیکاگو از اینجا  ( به زبان فارسی)



تنها تو را می پرستم و از تو یاری می جویم . . . الهی به امید تو
Cpt.mohammadifar
  • Cpt.mohammadifar
  • 50.02% (معمولی)
  • بال ایرانسیم شروع کننده موضوع
12 سال پیش
ANNEX های ICAO


UserPostedImage 

ضمايم پيمان شيكاگو، انكس هاي ICAO ، حاوي مقررات بين المللي هواپيمايي كشوري ميباشد كه بصورت مقررات توصيه شده طبق ماده 37 پيمان شيكاگو توسط ICAO تهيه و منتشر ميگردد.اين ضمايم بطور خلاصه بشرح زير است :


انكس 1 : حاوي قوانين و مقررات بين المللي در زمينه آموزش و امتحان در مورد صدور گواهينامه هاي خلباني،مهندسي پرواز و تعمير و نگهداري هواپيما و گواهينامه هاي مربوط به تعمير و نگهداري وسايل راديويي و دستگاه هاي ناوبري و آلات دقيق هواپيما و همچنين گواهينامه هاي مراقبت پرواز و عمليات شركت هاي هواپيمايي مي باشد. (Personnel Licensing)


انكس 2 : قواعد و مقررات بين المللي براي خلبانان و كاركنان مراقبت پرواز در زمينه بعضي از نكات كه در هوا بايد مورد توجه قرار گيرد،ميباشد.از جمله اين قواعد و مقررات حق تقدم هواپيما ها نسبت به يكديگر در هواست (Rules Of The Air)
انكس 3 : در مورد هواشناسي و حاوي مقررات بين المللي در زمينه هواشناسي هواپيمايي ميباشد (Meteorological service For International Air Navigation)
انكس 4 : در زمينه نحوه تهيه و انتشار نقشه هاي هواپيمايي ميباشد (Aeronautical Charts)
انكس 5 : واحد هاي اندازه گيري مورد استفاده در هواپيمايي كشوري را مشخص كرده است (Units Of Measurement To Be Used in Air and Ground Operations)
انكس 6 : مربوط به عمليات هواپيمايي ميباشد و در آن مقررات بين المللي مربوط به نحوه كار شركت هاي هواپيمايي و نحوه استفاده از هواپيما از لحاظ عملياتي درج گرديده است . (Operation Of Aircraft-Airplanes)
اين انكس داراي دو بخش است :
- يك بخش مربوط به عمليات شركت هاي هواپيمايي است كه در مقابل دريافت وجه بهره برداري مينمايد
- بخش ديگر مربوط به عمليات هواپيمايي ميباشد كه جنبه خصوصي دارند و مجاز به دريافت وجهي براي حمل بار و مسافر نيستند كه به General Ariction معروف هستند
انكس 7 : در اين انكس مقررات بين المللي ثبت هواپيما ها درج شده و علامت ثبت تخصيص يافته به كشور هاي مختلف جهان و همچنين مقررات مربوط به نحوه رنگ آميزي علايم ثبت و شناسايي مشخص شده است. (Aircraft Nationality and Registration Marks)
انكس 8 : حاوي مقررات بين المللي ساخت و نگهداري هواپيما ميباشد (Airworthiness Of Aircraft)
انكس 9 : حاوي مقررات بين المللي در مورد تسهيلات رفت و آمد مسافرين و ترخيص بار مانند مقررات گمركي و گذرنامه ميباشد (Facilitations)
انكس 10 : حاوي مقررات مربوط به ساخت و نصب و نگهداري دستگاه هاي ارتباطي و ناوبري و رادار و نحوه تهيه و مخابره تلكس هاي هواپيمايي ميباشد. (Telecommunications)
انكس 11 : حاوي مقررات مراقبت پرواز (Air Traffic Services)
انكس 12 : حاوي مقررات تجسس و نجات ميباشد (Search and Rescue)
انكس 13 : حاوي بررسي و پيشگيري سوانح (Aircraft Accident and Incident Investigation)
انكس 14 : در اين انكس خصوصيات فرودگاه هاي بين المللي از نظر حداقل طول و عرض و استقامت باند و تاكسي رو ها و ساير محموله هاي فرودگاهي و همچنين مقررات بين المللي احتراز از نصب موانع در فرودگاه ها و نيز حداقل احتياجات آتش نشاني و بعضي از ساير خدمات فرودگاهي درج شده است (Aerodromes)
انكس 15 : حاوي مقررات بين المللي در مورد دريافت بررسي و انتشار اطلاعات هواپيمايي از طريق صدور نوتم و تهيه كتاب (A.I.P كتاب اطلاعات هواپيمايي كشوري) مي باشد. (Aeronautical Information Services)
انكس 16 : حاوي مقررات بين المللي احتراز از صداي نا هنجار هواپيما ها(NOISE) و احتراز از آلوده كردن محيط زيست از طريق مواد سمي خروجي از Exhaust موتور ميباشد (Environmental Protection)
انكس 17 : حاوي مقررات بين المللي در زمينه امنيت هواپيمايي ميباشد و هدف آن وضع مقررات درمورد هواپيما ربايي و اقدامات خرابكاري در هواپيمايي است (Security)
انكس 18 : مقررات بين المللي بسته بندي،انبار كردن و حمل بي خطر كالا هاي خطرناك (The safe Transport of Dangerous Goods by Air)



تنها تو را می پرستم و از تو یاری می جویم . . . الهی به امید تو
Cpt.mohammadifar
  • Cpt.mohammadifar
  • 50.02% (معمولی)
  • بال ایرانسیم شروع کننده موضوع
12 سال پیش
UserPostedImage 



انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) در آوریل 1945 در شهر هاوانای كوبا تشكیل و جایگزین انجمن ترافیك هوایی بین المللی گردید كه در سال 1919 به عنوان نخستین سازمان بین المللی خدمات هوایی، در شهر لاهه تشكیل شده بود. یاتا با 57 عضو از 31 كشور جهان، كه عمدتا از اروپا و آمریكای شمالی بودند، كار خود را آغاز كرد و امروزه بیش از 230 شركت هواپیمایی از 140 كشور جهان را در عضویت خود می بیند.

رسالت یاتا

انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) اتحادیه ی بین المللی شركت های هوایی است كه دفتر آن در مونترال كانادا قرار دارد. رسالت یاتا راهبری صنعت هواپیمایی و كمك به رشد و توسعه ی آن در سطح بین المللی است. یاتا در حدود 230 عضو دارد كه 93 درصد پروازهای برنامه ای را انجام می دهند. یاتا در 150 كشور جهان دارای 101 شعبه است. مدیركل و رئیس هیات مدیره ی یاتا "جییوانی بسیگانی" است.

اعضای یاتا

اعضاء یاتا آن دسته ازشركت‌های هواپیمایی هستند كه پروازهای برنامه‌ای بین المللی انجام می دهند و كشور متبوع شان عضو رسمی ایكائوست. اعضای یاتا یا عضو فعالند یا عضو وابسته كه هر دو گروه حق شركت در جلسات یاتا را دارند، اما فقط اعضای فعال حق رأی دارند.

انجمن حمل و نقل هوایی (اتا) و انجمن حمل و نقل هوایی اروپا (ایتا) از زیر مجموعه های یاتا هستند كه مقر آنها نیز شهر مونترال كاناداست.

اهداف یاتا

1) كمك به رشد و توسعه ی حمل و نقل هوایی ایمن، منظم، و اقتصادی برای انتفاع عمومی و تشویق بازرگانی هوایی و بررسی مسائل مربوطه

2) همكاری با سازمان هواپیمایی كشوری بین المللی (ایكائو) و دیگر سازمان های بین المللی صنعت هوانوردی برای افزایش یكپارچگی و هماهنگی.

3) فراهم نمودن شرایط همكاری میان شركت های هوایی، كه به طور مستقیم یا غیر مستقیم در صنعت حمل و نقل هوایی بین المللی فعالیت می كنند.



تنها تو را می پرستم و از تو یاری می جویم . . . الهی به امید تو
کاربرانی که در حال مشاهده موضوع هستند