پرنده X-51A که برای پرواز با سرعت ۶ برابر سرعت صوت (۶ ماخ) طراحی شده است، در آزمایش انجام شده، پس از رهایی از بمب افکن B-52 با کمک موتورهای کمکی راکتی خود تا ۴/۸ ماخ سرعت گرفت. در این سرعت، موتور اسکرم جت پرنده روشن شده و آن را به سرعتی معادل ۵/۱ ماخ رساند. پرواز با این سرعت به مدت سه دقیقه به صورت کنترل شده در ارتفاع ۱۸ کیلومتری انجام شده و آزمایش با موفقیت به پایان رسید.
در حال حاضر پرندههای ابرصوتی با سرعتی فراتر از پنج ماخ به یکی از اولویتهای تحقیقاتی ایالات متحده تبدیل شده است. اولویتی که به منظور توسعه سلاحهای پرنده پرسرعت آینده در نظر برنامهریزان نظامی این کشور میباشد. این امر باعث شده ایالات متحده بر روی سه طرح با هدف کسب و آزمایش فناوریهای مورد نیاز برای ساخت موشکها و هواپیماهای ابرصوتی سرمایهگذاری نماید. هماکنون علاوه بر پروژه X-51 بویینگ، سازمان ملی هوافضای این کشور (NASA) نیز در حال آزمایش پرنده X-43 میباشد. هر چند این پرنده پس از سه بار آزمایش هنوز با هدف مورد نظر طراحان فاصله دارد اما به هر ترتیب موفق شد در آخرین آزمایش به سرعتی معادل ۹/۶۸ ماخ دست یابد.

رکورد سرعت در جهان هماکنون در دست پرنده HTV-2 ساخت آژانس تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا میباشد. هر چند این پرنده تا کنون هیچ آزمایش موفقیت آمیزی نداشته، اما در یکی از دو آزمایش پروازی خود لحظاتی پیش از قطع ارتباط با مرکز کنترل، توانست به سرعتی معادل ۲۰ برابر سرعت صوت دست یابد اما پس از چند ثانیه بدنه این پرنده تاب فشارهای حرارتی و آیرودینامیکی وارده را نیاورده و منهدم شد. اعلام شده است هدف از طراحی HTV-2 دست یابی به سلاح پرندهای است که قادر باشد هر نقطهای از زمین را در کمتر از یک ساعت مورد هدف قرار دهد.

تلاشهای آمریکا در راستای رسیدن به سلاحهای ابر صوتی واکنشهایی را از سوی روسیه برانگیخته به گونهای که سال گذشته معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد آزمایشهای ابر صوتی آمریکا به عنوان تحدیدی علیه امنیت ملی روسیه تلقی میشود. علاوه بر این مقامات روسی اعلام کردند آنها نیز در پاسخ به اقدامات آمریکا، تحقیقات برای ساخت بمبافکن ابرصوتی خود به نام (PAK-DA) را آغاز کردهاند. همچنین به گفته مقامات هندی، روسیه و هند در حال حاضر به منظور توسعه یک موشک ابرصوتی با یکدیگر همکاری میکنند.با این وجود برخی کارشناسان بر این اعتقادند که با توجه به فناوریها و مواد بسیار پیشرفته مورد نیاز برای توسعه پرندههای ابرصوتی، حداقل تا سال ۲۰۲۰ روسیه قادر به توسعه هیچنوع پرندهای از این دست نخواهد بود.
هیتنا
PC Flight Simulation Geek Since 1998