Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شبیه ساز: Prepar3D 5.3
13 سال پیش
رييس دانشگاه صنعتي شريف با اعلام پايان ساخت ماهواره دانشجويي اين دانشگاه، اظهار كرد: ماهواره شريف كه به ادغان مسوولان، بهترين ماهواره كشور خواهد بود، زماني به فضا پرتاب خواهد شد كه امكان پرتاب ماهواره به مدار زمين آهنگ (Geostationary Earth Orbit) در فاصله 36 هزار كيلومتری زمین در كشور فراهم شود. دكتر روستا آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خاطرنشان كرد: ماهواره دانشگاه صنعتي شريف، آخرين ماهواره از سري ماهواره هاي دانشجويي طراحي و ساخته شده در كشور خواهد بود كه به فضا پرتاب مي‌شود.

وي افزود: از گذشته، گلوگاهي در پرتاب ماهواره در كشور وجود داشته و به دليل اين كه نمي‌توانيم ماهواره‌ها را به ارتفاعات بالاتر مانند 36 هزار كيلومتر پرتاب كنيم، ماهواره‌ها عمر كوتاهي دارند. بنابراين بهترين ماهواره بايد زماني پرتاب شود كه قدرت پرتاب كشور افزايش يابد تا ماهواره مدت زيادي را در فضا مانده و كارايي لازم را داشته باشد.

وي افزود: در نهايت اگر قدرت پرتاب كشور به حدود 36 هزار كيلومتر برسد، مي‌توان از ماهواره‌ها به طور دائمي استفاده كرد كه سعي خواهيم كرد ماهواره دانشگاه صنعتي شريف را در آن زمان پرتاب كنيم. ييس دانشگاه صنعتي شريف خاطرنشان كرد: ماهواره ساخت دانشگاه صنعتي شريف در زمان مناسب رونمايي خواهد شد.

منبع ایسنا
PC Flight Simulation Geek Since 1998
Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شبیه ساز: Prepar3D 5.3
12 سال پیش
UserPostedImage


'حمید فاضلی' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : ماهواره دانشگاه شریف دارای دقت تفكیك 12 و نیم متر است . با توجه به امكانات و ماهواره برهای موجود در كشور قرار است این ماهواره با ماهواره برهای موجود پرتاب شود و هماهنگی های لازم نیز برای پرتاب این ماهواره انجام شده است.

وی در زمینه ویژگی های ماهواره دانشگاه شریف گفت: تجهیزات به كار رفته در این ماهواره دارای دقت بالایی در زمینه تصویربرداری محدوده های اپتیكی هستند از این رو این ماهواره با توجه به ویژگی و برتری هایی كه دارد ، در نوبت پرتاب امسال قرارمی گیرد.

وی افزود: ماهواره شریف علاوه بر دقت بالا در تصویربرداری ، در زمینه تفكیك تصاویر نیز پیشرفته است و با توجه به امكانات و تجهیزات به كار رفته بخوبی می تواند عكسبرداری كند.

براین اساس ماهواره دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، ماهواره ای در كلاس ماهواره های میكرو و با ماموریت تصویربرداری از زمین است.

پروژه طراحی و ساخت این ماهواره در سال 87 و براساس توافق میان سازمان فضایی و دانشگاه صنعتی شریف آغاز شده است.

این ماهواره دانشجویی دارای وزن 50 كیلوگرم و ابعاد 40*40*40 است و به منظور طراحی و ساخت این ماهواره فعالیت های دقیق علمی وپژوهشی توسط بیش از 100 نفر از دانشجویان، فارغ التحصیلان و اعضای هیات علمی این دانشگاه انجام شده است.

در حال حاضر مجموعه ای متشكل از تیم های حرفه ای در زمینه های اپتیك و تصویربرداری، سازه، حرارت، مخابرات، دینامیك و كنترل، توان، كامپیوتر پرواز، ایستگاه زمینی، قابلیت اطمینان، تست و یكپارچه سازی در این پروژه مشاركت دارند .

پی نوشت:فجر چی شد؟ 
PC Flight Simulation Geek Since 1998
Ramin
  • Ramin
  • 53.78% (معمولی)
  • بال ایرانسیم شروع کننده موضوع
11 سال پیش


UserPostedImage



رییس دانشگاه‌ صنعتی شریف از تحویل SharifSAT به سازمان فضایی ایران تا ماه آینده خبر داد.

دکتر حمید روستاآزاد در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران با اشاره به اینکه ساخت ماهواره تقریباً به پایان رسیده است، خاطرنشان کرد: ما طبق قرار با سازمان فضایی ایران این ماهواره را نهایتاً تا ماه آینده تحویل خواهیم داد و سازمان نیز بر اساس آنچه که پیش از این اعلام کرده است در نیمه نخست سال جاری ماهواره را از سایت معراج پرتاب خواهد کرد.

ماهواره شریف در کنار ماهواره‌های ناهید و فجر یکی از سه ماهواره کاملاً بومی است که برای عکس‌برداری رنگی با قدرت تفکیک بالا در دستور کار سازمان فضایی ایران قرار دارد.

رییس دانشگاه صنعتی شریف در توضیح علت طولانی شدن زمان ساخت ماهواره شریف گفت: قرار بود این ماهواره سال گذشته آماده پرتاب شود و با توجه به توان متخصصان دانشگاه شریف، این پرتاب می‌توانست در همان سال صورت گیرد، اما کاربیشتری بر روی آن انجام گرفت چراکه این ظرفیت نزد متخصصان برای ارتقای کار وجود داشت.

به گفته وی، دانشگاه صنعتی شریف سعی کرده که استانداردهای مورد نظر خود را به تأیید سازمان فضایی ایران برساند و از این سازمان، زمان و هزینه‌ی بیشتری برای ساخت یک ماهواره‌ی با کیفیت‌تر و کاربردی‌تر طلب کرده است.

روستا آزاد ادامه داد: این ماهواره یک ماهواره‌ی تصویربرداری است که سازمان فضایی تفکیک‌پذیری 100 متر را برای آن در نظر گرفته بود اما ما توانستیم آن را با تفکیک‌پذیری پنج‌متر بسازیم و همچنین وزن آن را به 50 کیلوگرم رسانده‌ایم که کمتر از وزن پیش‌بینی شده اولیه است.

وی با اشاره به این که تغییرات ایجاد شده در ساختار و کیفیت SharifSAT زمان و هزینه انجام پروژه را بالاتر برده است، تصریح کرد: سازمان فضایی با تغییرات پیشنهادی متخصصان این دانشگاه مخالفتی نکرد اما برای این سازمان، زمان و هزینه در اولویت بود که خوشبختانه پروژه با توافق و رضایت دو طرف انجام شد و کمتر از شش ماه آینده نیز پرتاب خواهد شد.

به گفته رییس دانشگاه صنعتی شریف، سازمان فضایی ایران از زمان آغاز این پروژه انتظار تحویل گرفتن یک ماهواره‌ پرتابی و کاربردی را نداشت و تنها می‌خواست یک پارادایم فکری برای صنایع فضایی در دانشگاه‌ها ایجاد کند اما متخصصان دانشگاه صنعتی شریف به فعالیت در این سطح راضی نشدند و سازمان فضایی نیز توانمندی متخصصان دانشگاهی را باور کرد.

قرار است ماهواره شریف با ماهواره بر بومی ‌Safir1b به فضا پرتاب شود.



خبرگزاری دانشجویان ایران
Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شبیه ساز: Prepar3D 5.3
11 سال پیش
رئيس دانشگاه صنعتي شريف ضمن اعلام دلايل تاخير پرتاب ماهواره اين دانشگاه، از پرتاب آن پس از هماهنگي سازمان فضايي خبر داد.

رضا روستاآزاد رئيس دانشگاه صنعتي شريف در حاشيه مراسم نمادين بازگشايي دانشگاه ها در جمع خبرنگاران گفت: ماهواره دانشگاه شريف آماده پرتاب است و پرتابگر آن نيز آماده است و قرار بوده كه عيد قربان پرتاب شود ولي اين امكان وجود ندارد و اين ماهواره پس از هماهنگي سازمان فضايي پرتاب مي شود.وي افزود: براي پرتاب يك ماهواره حدود 5 هزار نفر بايد بسيج شوند زيرا ساخت و تحويل ماهواره نياز به نيروي انساني بسيار دارد بنابراين هماهنگي آن زمانبر است.

روزنامه رسالت، به تاريخ 23/7/92
PC Flight Simulation Geek Since 1998