Ramin
  • Ramin
  • 53.78% (معمولی)
  • بال ایرانسیم شروع کننده موضوع
11 سال پیش


UserPostedImage



مأموریت ساخت فضاپیمای اکتشافی ناسا برای بررسی و جمع آوری نمونه از سیارک Bennu‌ یک گام به واقعیت نزدیک تر شد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس اعلام ناسا، فضاپیمای OSIRIS-Rex‌ پس از طی کردن مراحل دقیق ارزیابی پروژه وارد مرحله توسعه و آزمایش شد. این فضاپیما با هدف جمع آوری و بازگرداندن نمونه از سیارک Bennu‌ سال 2016 میلادی به فضا پرتاب شده و دو سال بعد با انجام مانور در اطراف این سیارک، اقدام به انجام آزمایش‌های مختلف و جمع آوری نمونه خواهد کرد.

حدود 60 گرم از نمونه گرد و غبار جمع آوری شده از این سیارک سال 2023 میلادی توسط این فضاپیما به زمین منتقل می شود.

از میان بیش از 500 هزار سیارک شناخته شده، 1999RQ36 موسوم به Bennu یکی از پنج سیارک نوع B‌ محسوب می شود که میزان کربن آنها بیش از ترکیبات سنگی یا مخلوط آهن و نیکل بوده و از اندازه مناسب برای انجام مانور و جمع آوری نمونه برخوردار است.

این سیارک از جمله گروه سیارک های تهدید کننده زمین محسوب می شوند که احتمال برخورد آنها با زمین در چند قرن آینده وجود دارد و انجام این پروژه می‌تواند داده های دقیقی را در اختیار محققان قرار دهد.

از مهمترین برنامه های ناسا در این پروژه، بررسی «اثر یارکوفسکی» عنوان شده است. نور خورشید بر سطح سیارک ها اثر گذاشته و باعث گرم شدن آنها می‌شود و هنگامی که این نور به صورت گرما و حرارت آزاد شود، باعث چرخش و حرکت سریعتر سیارک می شود.

جمع آوری نمونه گرد و غبار و ذرات کوچک تشکیل دهنده این سیارک، بررسی شیمی، کانی شناسی و توپوگرافی به همراه مقایسه داده های با اطلاعات جمع آوری شده توسط تلسکوپ های فضایی از دیگر برنامه های در نظر گرفته شده برای مأموریت OSIRIS-Rex‌ است.

شارژ باتری لیتیوم یون این فضاپیما با کمک آرایه ای از پنل خورشیدی به مساحت 8.5 متر مربع انجام می شود. دانشگاه آریزونا مجری طرح این پروژه بوده و مراحل ساخت آن توسط سیستم های فضایی لاکهید مارتین انجام می شود؛ انجام مأموریت نیز زیر نظر محققان مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا هدایت می شود.


خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)


UserPostedImage