Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شروع کننده موضوع شبیه ساز: Prepar3D 5.3
11 سال پیش
این میزگرد به همت قطب علمی سامانه‌های هوافضایی دانشگاه صنعتی شریف و با هدف بررسی تخصصی هزینه‌های حمل و نقل هوایی که موجب افزایش قیمت بلیط سفرهای هوایی شده است، روز چهارشنبه بیست و پنجم اردیبهشت ماه در سالن کهربای دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. در این میزگرد عبدالرضا موسوی، رئیس هیئت مدیره انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران، منصور رضایی، مدیر امور یاتا و تعرفه هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، محمد خداکرمی، معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری، ذبیح الله طلوعی، مدیر گروه بخش راه و شهرسازی مرکز پژوهشهای مجلس و اصغر فرشباف، عضو هیئت علمی دانشکده هواپیمایی کشوری نظرات خود را در خصوص قیمت بلیط هواپیما و راهکارهای کاهش هزینه‌های حمل و نقل هوایی در کشور به بحث گذاشتند.

موسوی در سخنان خود خصوصی سازی خطوط هوایی را امری بسیار موثر در کاهش هزینه‌ها دانست. وی لازمه خصوصی سازی را آزادسازی همه جانبه از جمله آزادسازی قیمت بلیط، خدمات ارائه شده توسط خطوط هوایی و انتخاب مسیرهای پروازی دانست. رئیس هیئت مدیره انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران همچنین تصریح کرد برون سپاری بسیاری خدمات موجب می‌شود شرکت‌های هوایی تنها بر روی عملیات پروازی تمرکز داشته باشند که این به کاهش هزینه‌ها می‌انجامد. علاوه بر این به اشتراک گذاشتن خدمات فرودگاهی توسط خطوط هوایی نیز می‌تواند کاهش قابل توجهی در هزینه‌های حمل و نقل هوایی به بار بیاورد.

در ادامه میزگرد، رضایی ضمن تاکید بر لزوم استفاده از تجربیات کشورهای منطقه در خصوصی سازی اعلام کرد که آزادسازی در صنعت حمل و نقل هوایی می‌تواند تشکیل خطوط هوایی کم‌هزینه در کشور را تسهیل نماید. وی همچنین ایجاد رقابت بین شرکت‌ها و ارائه نرخ‌های متفاوت به تناسب خدمات ارائه شده توسط شرکت‌ها را از دیگر نتایج آزاد سازی و خصوصی سازی ذکر کرد. مدیر امور یاتا و تعرفه هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران استفاده از فناوری اطلاعات را امری متداول در جهان به منظور کاهش هزینه‌های خطوط هوایی و افزایش ایمنی پروازها دانست. وی از متخصصین درخواست کرد تا به بومی‌سازی این نرم‌افزارها برای استفاده خطوط هوایی کشور بپردازند.

خداکرمی از دیگر اعضای پنل تخصصی این میزگرد بر اولویت ایمنی پرواز در موضوع کاهش هزینه‌ها تاکید کرد و هشدار داد کاهش هزینه‌ها نباید ایمنی پرواز را دچار مخاطره نماید. وی استفاده از هواپیمای مناسب در مسیرهای پروازی مختلف و امکان استفاده از مسیرهای پروازی مستقیم را موضوعی با اهمیت دانست که در کاهش هزینه‌های پرواز باید به آن توجه نمود. معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری در ادامه ناوگان قدیمی خطوط هوایی را یکی از نقاط ضعفی دانست که به دلایل مختلف موجب ایجاد هزینه‌های بالا در سفرهای هوایی می‌شود.

خصوصی سازی موضوعی بود که طلوعی با توجه به وابستگی بیش از حد شرکت‌های هوایی به دولت آن را امری مشکل و چالش برانگیز دانست. وی رانتهای دولتی را از آفات خصوصی سازی در صنعت حمل و نقل هوایی کشور اعلام کرد. مدیر گروه بخش راه و شهرسازی مرکز پژوهشهای مجلس نرخ بالای بلیط هواپیما در ایران را تحت تاثیر هزینه‌هایی دانست که به دلیل مدیریت غلط در خطوط هوایی کشور ایجاد شده‌اند.

سوء مدیریت به ویژه در مدیریت منابع انسانی نکته‌ای بود که فرشباف آن را مورد تاکید قرار داد. وی با انتقاد از وجود پرسنل مازاد در خطوط هوایی کشور، این موضوع را در ایجاد هزینه بالای پرواز امری تاثیرگذار دانست. وی همچنین به بدهیهای بسیار بالا و عدم سود دهی خطوط هوایی اشاره کرد و این مسائل را به عنوان موانع جدی که بر سر راه خصوصی سازی خطوط هوایی وجود دارد بر شمرد.

هیتنا

PC Flight Simulation Geek Since 1998
mehornet
  • mehornet
  • 64.9% (دوستانه)
  • بال ایرانسیم
11 سال پیش
با سلام @};-

در این مورد حرفهای زیادی دارم که از حوصله جمع خارجه ولی خصوصی سازه در شرایط کنونی کشور اصلا امکان پذیر نیست و بیشتر شبیه یه شعار تو خالی شده ، تا زمانی که در مملکتی امکان امنیت سرمایه ای و سود دهی تضمین شده فراهم نشده خصوصی سازی کار بی اثری هست . این جریان متاسفانه به زیر ساختهای مملکتی و بنیانهای اساسی سیاست گذاری سازمانی بر میگرده که تا الان هیچ کاری براش نشده من تعجب میکنم که تو همه این کنفرانسها سالهاست دارن این حرفای تکراری و بدون نتیجه و پیشرفت رو میزن که حتی یه لیوان آب هم ازش گرم نمیشه .

اگر در نظر بگیرید از فردا همه ایر لاینها باید به صورت کاملا خصوصی کار کنن فکر میکنید از پس پرداخت بهای بنزین مصرفیشون بر میان . کما اینکه هنوز ایرلانهای که عمدتا به صورت دولتی اداره میشن نمیتونن پول سوختشون رو پرداخت کنن و هر روز میخوان بلیط گرونتر رو بفروشن . حالا به کی به مردمی که همین حالا هم 3% برای مسافرت از هواپیما استفاده میکننن . حالا برای چی ، چون درامد ماهانه افراد در ایران به صورت کلی پایینه خود این یعنی عدم توان و قدرت خرید . تا زمانی که این عدم تعادل وجود داره ، نه فقط مشکل ایرلانها در موارد زیاد دیگه ای هم جریان تکرار میشه .

قول میدم در صورت آزاد سازی قیمت بلیط ، دوباره با افزایش قیمت روبرو هستیم ، چون لازمه پایدار ماندن در ارائه خدمات هوایی به واسطه هزینهای دولاری برای خرید و سرویس و .... در شرایط کنونی شدنی نیست . این حد فاصل ارزش پولی ماست که به شدت نسبت به دولار پایین اومده و ماندگاری رو بدون گرفتن سوبسید از دولت که احتمالا از درآمد نفتی تامین میشه غیر ممکن میکنه حالا خصوصی سازی یعنی چی . کی حاضره تو این شرایط سرمایه گذاری کنه ، چقدر در بیاره و چقدر هزینه کنه .

البته هستن کسایی که خدمات براشون خیلی مهمه به عنوان مثال برای رفتن به دبی ایرلاین خارجی رو ترجیح میده ولی بدون اغراق افراد کمی امکان چنین کاری رو دارن .

به عقیده من برای حفظ ایرلانها در شرایط خصوصی نیاز به نزدیک شدن به تعرفهای بین المللی هست که اینجا تو ایران درآمد عموم مردم با تعرفهای جهانی فاصله زیادی داره . همین چند وقت پیش در پی افزایش قیمتها خیلی از ایرلاینها با کاهش 25% مسافر روبرو بودن .

حالا اگر راست میگی پیدا کن پرتغال فروش رو 😊