آقایان و خانم ها، سروران گرامی
با عرض سلام وادب؛ قبل ازهرچیزمایلم به جهت برگزاری این جلسه ومدیریت خوب آن وهمچنین استماع سخنان من مراتب تشکرو قدردانی خودرا ابراز کنم. یقینا برگزاری این نشست ها روند و رشد قابل توجهی در برقراری صلح وامنیت و ارامش واحقاق حقوق بشر خواهد داشت .
- من هوشنگ شهبازی مهندس مکانیک و خلبان حرفه ای در شرکت هواپیمایی مسافربری ایران (هما) هستم که با 53 سال سابقه فعالیت هواپیمائی ، هدایت بسیاری از هواپیماهای مسافربری که همه شما، لذت و آرامش سفر با آنها را تجربه کرده اید، در کارنامه ام دارم و خوشبختم که در این زمان و در این مکان وقت ارزشمند شما تصمیم سازان و تصمیم
گیران عرصه های جهانی در اختیارم قرار گرفته تا درباره یکی از دغدغه های مردم صلح طلب ایران چند کلامی با شما بزرگواران، دردل کنم و از چیزی سخن بگویم که اگر بی تفاوت از کنارش بگذریم، امنیت مردم دیگر کشورها را نیز در اختلافات سیاسی مشابه به چالش خواهد کشید .
- لطفا همراه من باشید و ببینید هنگامی که زنان، مردان، سالخوردگان و کودکان معصوم که به امید سالم رسیدن به مقصد سوار هواپیما میشوند و با نگاهشان به سوی کاکپیت وخلبان مسئولیت عظیم حفظ جانشان رابه دوش خلبان میگزارند؛
- وحالامن بعنوان یک خلبان وظیفه دارم در طول ساعاتی که ازصعود تا فرود هدایت و کنترل هواپیما را دارم، ازتمام دانشم، تجاربم و توانمندهایم استفاده کنم تا مسافرانم را همچون اعضای خانواده ام از میان تمام تهدید های احتمالی بدی هوا و ابرهای خطرناک و ترافیک هوائی و خرابیهای احتمالی هواپیما سالم به مقصد برسانم .
- اعتماد مسافرانم بمن و بارعظیم مسئولیت حفظ جانشان مرا به ژنو آورده است تا با شما انسانهای مسئول سخن بگویم که میدانم شما هم برای برگشتن پیش خانوادها یتان ازهواپیما استفاده کرده وبه یکی از همکاران من اعتماد خواهید کرد و دردها و آمال جهانیان همواره مشترک » دل ها به هم متصلند « پس دلتان بامن یکی است، چرا که به قول ما ایرانی ها
است .
-شما را به دیدن کلیپ یک دقیقه ای ازیک پرواز دعوت میکنم که خلبان آن پرواز بودم. پرواز شماره 247 مسکو به تهران در تاریخ 81 اکتبر 7188 . که حدود 11 تن از مسافران تبعه کشور روسیه وبقیه از هموطنان عزیزم بودند الهام بخش پیامی است:
- نمایش ویدئو نشستن هواپیما توسط کاپیتان بدون چرخ
خانمها ، اقایان
- بعید نبود این هواپیما نیزاز باند خارج شود وبعلت برخورد بال ان بازمین وپخش سوخت منفجر شود و امروز من در خدمت شما نباشیم .
بعنوان یک خلبان یکی از تهدید های بزرگ در کشورم را استفاده از هواپیما های مسافربری فرسوده که تکنولوژی سال پیش است میدانم .که مرا در انجام درست وظیفه ام وپاسخ به اعتماد مسافرانم ناتوان می سازد . که متاسفانه نه تنها من که هیچ خلبانی را یارای مقابله با آن نیست .
- متاسفانه وضع قوانین تحریم هواپیمایی مسافربری ایران که هیچ ارتباطی با مسائل نظامی ندارد، در یک دهه اخیر باعث مرگ صدها نفر در سوانح هوایی ایران بر اثر نقص فنی هواپیماها شده و این آمار با متوسط قربانیان سوانح هوایی دنیا فاصله چشمگیری دارد. بی شک حق بهره برداری از امکانات حمل و نقل هوائی در دهکده جهانی به یک اصل بدل شده و بر این اساس دور از انصاف و جوانمردی است، که مردم عادی قربانی تنازعات سیاسی بین دولت ها
شوند و اینچنین به سادگی جانشان از دست برود .
- به زعم من به عنوان یک شهروند ایرانی، سیاست و تدابیر سیاسی،باید درراستای تامین منافع همه جهانیان از طریق صلح پایدار باشد و در واقع سیاست باید به رفتاری صادقانه و دوستدانه در جهت تامین امنیت و آرامش عموم مردم جهان باشد ،
- محروم کردن یک گروه از مردم دنیا از صنعت هوائی ظلمی در حق انها تلقی می شود و بی شک با چهارچوب های دموکراسی، حقوق بشر و امنیت جهانی همخوانی ندارد،
- نمی توان امنیت جان عده ای از مردم دنیا را، بهانه و ابزاری جهت تامین مقاصد سیاسی و فشار بر دولتها مورد استفاده قرار داد..
- متاسفانه نهادهای بین المللی حقوق بشری در قبال این ظلم به مردم مظلوم ایران سکوت اختیار کرده اند؛ مردمی که ممکن است در همین لحظاتی که با هم هستیم، یکی از هواپیماهای مسافربری شان سقوط کند و جز خاکستر، اثری از ایشان باقی نماند .
که من معتقدم در یک رفتار سیاسی شرافتمندانه، هدف، وسیله را توجیه نمی کند .
- امریکا و اتحادیه اروپا برخلاف مفاد اعلامیه حقوق بشروتمام موازین انسانی ومعنوی به بهانه فشار اوردن به دولت ایران بخاطر اختلافات سیاسی وجلوگیری ایران از دست یاقتن به دانش انرژی هسته ای با تحریم فروش هواپیما های غیر نظامی و قطعات ان جان مسافران ایرانی و خارجی وحق حیات انها را تهدید میکننند وهزینه این تحریم را بر مسافران بیگناه وبی دفاع تحمیل می کنند .
انسانها ازهر نژاد وهررنگی فارغ از جنسیت ودین ومذهب وعقاید سیاسی « : - طبق ماده 7 اعلامیه حقوق بشر و دیگر ماده های » واجتماعی وحتی کشور شان که مستقل ویا مستعمره باشد از جهت حقوق انسانی باهم برابرند
اعلامیه حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز بروشنی بر احترام به حق حیات و امنیت انسانها شدیدا تاکید می کنند که احدی حق ندارد ونباید حق حیات را ازانسان دیگری سلب کند وایرانیان از هزاران سال پیش بر این نکته تاکید داشته اند،
هر کس مسئول اعمال « : - کوروش کبیر پایه گذار نخستین اعلامیه حقوق بشردر 351 سال قبل از میلاد مسیح میگوید خویش است وکسی نباید به خاطر تقصیر خویشاوندانش ویاهر کس دیگر مجازات گردد . »
- شما انسانهای فرهیخته وسازمانهای حقوق بشری وصلیب سرخ جهانی وشما جهانیان انساندوستان رابه قضاوت می خوانم ایا تحریم وتهدید حق حیات وزندگی مسافران هوائی بیگناه وبی دفاع بجهت فشار اوردن به دولتی بخاطر مسائل سیاسی قابل قبول است ؟
- متاسفم که نه تنها نهادهای حقوق بشری در قبال ظلمی که به مردم ایران تحمیل شده، سکوت اختیار کرده اند، بلکه نهادهای بین المللی هوایی نیز در قبال چنین اتفاق تلخی که سبب ازدست رفتن جان بی گناهان میشود) نه تغییر رفتار دولت ها( سکوت کرده اند .
خانمها ، اقایان
فلسفه تاسیس سازمانهائی مانند ائکائو، یا تا، سا فا وکنوانسیون 60 ماده ای شیکاگو که امریکا وکشورهای غربی خود بنیانگذار وامضا کنندگان آن هستند به خاطرجلوگیری ازهمین رفتارهای خلاف وناعادلانه کشورهای ظالم است که در منشورهمه این سازمانها بر امنیت مسافرت هوائی وتوسعه هوائی کشورها وکمک به کشورهای در حال توسعه تاکید شده
است این تحریم دقیقا مغایر وخلاف ماده 44 کنوانسیون شیکاگو میباشد.
- این سازمانها فارغ از سیاست باید به وظیفه شان عمل کنند که ان حفظ امنیت مسافران وامنیت هوائی بین کشورهاست .یاتا یک اتحادیه صنفی بین شرکتهای هواپیمائی است وغیردولتی و غیر سیاسی است و وظیفه اش سرویس دادن به شرکتهای هواپیمائی است .
- آیا این کوتاهی وسکوت که با تن دادن به تائید این تحریم غیرانسانی که خلاف منشور خودشان وحقوق بشر وناقض قوانین جهانی و تهدید امنیت مسافران خطوط هوایی است، منجر به زیر سوال رفتن استقلال وموجودیت این نهادها ی جهابی نخواهد شد و ناقض اعتبار انها نخواهد بود؟
- چه تضمینی وجود دارد که این نوع تحریم در تنازعات احتمالی میان دیگر دولت ها نیز بازیچه برخی سیاستمداران نشده و منجر به محرومیت میلیون ها تن از مردم دیگر نقاط جهان از هواپیماهای امن نباشد؟ آیا بهتر نیست یک خط حائل میان اختلافات دولت ها و امنیت ملت ها در نظر گرفت و آنچه منجر به آسیب دیدگی مردم صلح طلب و غیرنظامی می شود از منازعات سیاسی به دور نگه داشت؟ آیا چنین رویکردی به حفظ صلح و دوستی و امنیت جهانی نزدیک تر نیست؟
- مگر میشود یک تکنولوژی جهانی وصنعت هوانوردی یک کشوررا تحریم وجان افراد غیر نظامی را به جهت تحت فشار قرار دادن دولتی تهدید کرد.در زمان جنگ گرم وجنگ واقعی نیز مواردی مانند دارو غذا وجان افراد غیر نظامی شامل تحریم و تهدید نمی شود.وکاری غیر انسانی است.
استاندارهای دو گانه و تناقض گوئی قابل قبول نیست.
سران محترم سازمانهای ایکائو، یاتا، سافا و مسئولان محترم سازمانهای مدافع حقوق بشر و انساندوستان جهان سیاستمداران راستین،انسانهای مرده نیاز به دفاع و کمک ندارند اکنون که زنده اند یاریشان کنید و به وظایف خود بدرستی عمل کنید.
مسئولان صلیب سرخ جهانی چرا منتظرید که انسانها گرفتاربلا شوند تا کمکشان کنید پیشگیری بهتر از درمان نیست ؟
- من از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل می خواهم حقوق اولیه مسافران و هموطنان مرا مطالبه کند که با تحریم این صنعت جان عزیزان من در خطر جدی قرار دارد و این یک نیاز ویک پیام فوری است
. من از تمام کسانی که خود را نماینده و مدافعان حقوق بشر مینامند میخواهم تا بدور از مسائل سیاسی به وظیفه خود بعنوان یک انسان عمل کرده ودرمجامع جهانی از حقوق اولیه مسافران ایرانی وحق حیات انان دفاع کنند واجازه ندهند جان انسان ابزاری برای رسیدن به اهداف شوم سیاسی شود .
-من به عنوان یک خلبان که همچون دیگر همکارانم در سراسر دنیا مهم ترین تکلیفم، حفظ جان مردمی است که به ما اعتماد می کنند، به واسطه دغدغه عجیبی که در این ایام نسبت به قربانیانی دارم که بر اثر این تحریم ها دیر یا زود جانشان را در خطوط هوایی ایران از دست خواهند داد،
من پایمال شدن حقوق انسان های بی گناه و بی دفاع که هیچ ارتباطی به دعواهای سیاسی دولت ها ندارند، در هر نقطه از جهان و تحت هر عنوانی و توسط هر مرجعی و هر کشوری محکوم می نمایم؛باشد که گوش حق طلبان جهان فریاد مردم مظلوم ایران رابشنود که با این تحریم به شکل غیرمستقیم حکم قتلشان صادر شده است .
- امروز بواسطه امضاد وتائید کمپین وفراخوانی در وب سایتم به ادرس
capt-shahbazi.com افتخار این ماموریت را پیدا کرده ام تا از طرف مردمری به قدمت تاریخ و تمدن بشر و صلح دوست ،با اخلاق و فررروتن حامل این پیغام و صدای حق طلبانه انها برای شما و جهانیان و سیاستمداران باشم که وارثان راستین شاعرانی هستند که معتقدند:
بنی ادم اعضای یک پیکرند که در افرینش ز یک گوهرند
چوعضوی به درد اورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار
از شما که تصمیم سازان و تصمیم گیران عرصه های کلیدی جهان هستید درخواست می کنم، در نوع تحریم ها علیه مردم ایران تجدید نظر کنید .
و یادمان نرود که جامعه جهانی یک جامعه پیوسته است و تالم و آسیب یک گروه از مردم جهان دیر یا زود بر دیگرا ن نیز اثر می گذارد .
- حالا سخنی با سیاستمداران وتصمیم سازان امریکائی دارم.
اقای بارک اوباما ،
ریاست جمهور امریکا ،خانم هیلاری کلینتون ،وزیر امور خارجه امریکا ،گنگره امریکا وتمام تصمیم سازان امریکائی
- سیاست بهتر اندیشدن وبهتر تدبیر کردن است سیاست به منافع جمع ومنافع جهان فکر کردن است ودر نهایت سیاست همان صداقت است.
- شما که در 61 در صد سخنانتان حرف از امنیت ودموکراسی وازادی میزنید خبراز دهکده نوین جهانی میدهید برای کشف داروی ایدز بودجه کلان تصویب میکنید بفکر سوراخ لایه اوزون هستید و برای حفظ جان فقط یک زندانی سفرها میکنید.
بیائید دست از استانداردهای دوگانه وتناقض گوئی بردارید.
اقای اوباما
چگونه صداقت شما را باور کنم که در روز عید نوروز بزرگترین عید ایرانیان به زبان فارسی پیغام برادری ودوستی برای ملت ایران می فرستید وروز بعد با تمدید تحریم فروش هواپیماهای غیر نظامی وقطعات ان جانشان را تهدید میکنید.
اقای اوباما
امیدوارم امسال به شعار معروف خود کره همان change است عمل کنید و رعایت استاندارهای حقوق بشری را بدور از ملاحظات سیاسی مورد نظر قرار داده و تحریم صنعت هوانوردی غیر نظامی وفروش قطعات انها را که مستقیما جان شهروندان غیر نظامی ایران تهدید میکند لغو کنید تا ملت ایران خوشحال و درستی حرفتان و پیغام برادری شما را باور کنند.
با سپاس خلبان هوشنگ شهبازی
ویرایش بوسیله کاربر
13 سال پیش
|
دلیل ویرایش: نامشخص
تنها تو را می پرستم و از تو یاری می جویم . . . الهی به امید تو