Cpt.mohammadifar
  • Cpt.mohammadifar
  • 50.02% (معمولی)
  • بال ایرانسیم شروع کننده موضوع
13 سال پیش
سلام دوستان ...
دیروز ایرباس 300-600 معراج EP-SIF در بین مسیر engine fail میشه...یکی از مسافرها سکته قلبی میکنه اما از دست کسی متاسفانه کاری بر نمیاد و ایشون فوت میکنند...حالا معلوم نیست که دلیل سکته ایشون ترس از امرجنسی بوده یا اینه قبل از از کار افتادن موتور ایشون سکته کرده بودند...
ظاهراً در بین مسیر به دلیل پاره شدن لاین روغن و کم شدن روغن موتور، خلبان موتور رو خاموش می کنه و موقع لندینگ چون خلبان نمی تونسته از ریورس استفاده کنه فشار بیش از اندازه به ترمزها اومده و 2 تا از ترمز ها هم غیرفعال بودند. فیوزها عمل کرده و باد لاستیک رو خالی کرده .
اما ناراحت کننده انجاست که یک نفر فوت کرده!

خدا بیامرزتشون 🙏
تنها تو را می پرستم و از تو یاری می جویم . . . الهی به امید تو
naras
  • naras
  • 70.44% (دوستانه)
  • بال طلایی - عقاب نشان
13 سال پیش

UserPostedImage


سلام برادر.

من هم واقعاً متاسفم.
مجبور شدم که در این مورد یه مطلب قرار بدم تا بیشتر موضوع رو درک کنیم.


فرود اضطراری Forced Landing

همانگونه که از نام آن پیداست، فرود اضطراری فرآیندی است که در مواقع اورژانسی و اضطرار پدید می آید.این شرایطی که از آن به عنوان اضطرار یاد می گردد عبارتند از:

حالتهایی که هواپیما دچار نقص فنی شده، شرایط تقرب به فرودگاه مقصد فراهم نباشد ( مثلا اوضاع آب و هوایی به گونه ای باشد که دید کافی برای فرود محیا نبوده و ...) یا اینکه مشکلات سلامتی برای افراد حاضر در هواپیما اعم از کرو پرواز یا مسافرین رخ داده باشد که ادامه پرواز تا مقصد اصلی فاجعه آور بوده و خلبان مجبور به فرود آمدن در نزدیکترین فرودگاه به مسیر پرواز است.

در واقع فرود اضطراری یک عمل خارج از برنامه پرواز می باشد هرچند که پیش از پرواز به لحاظ مسائل فنی مثل پیش بینیهایی مانند تعیین میزان بنزین برای این عمل و حتی فرودگاه یدکی نزدیک در مسیر پرواز Alternate صورت می گیرد.

انواع فرود های اضطراری:

چهار وضعیت مختلف برای فرودهای اضطراری در نظر گرفته شده.در واقع 4 شکل مختلف وجود دارند که خلبان در این 4 قالب ملزم به Emergency Landing یا همان فرود اضطراری است.


Forced Landing فرود اضطراری اجباری:

در این حالت خلبان هواپیما به دلیل نقص فنی، مشکل سلامتی افراد حاضر در هواپیما و شرایط آب و هوایی مجبور به فرود اضطراری می باشد.وقتی شرایطی که بدانها اشاره شد برای یک پرواز بوجود می آید (مستقل از هر نوع مدل هواپیمایی که باشد) اولین کاری که خلبان هواپیما موظف به انجام آن است، فرود می باشد و هیچ پروسه دیگری به جز فرود در اولویت نخواهد بود.زمانی که مشکلی بوجود می آید حتی اگر هواپیما قادر به ادامه پرواز هم باشد، بازهم فرود به ادامه پرواز اولویت دارد.در واقع باید بدانیم که این خلبان است که تصمیم نهایی را با درنظر گرفتن تمامی شرایط موجود مبنی بر فرود اضطراری می گیرد و پاسخگو به مراجع نیز خود وی خواهد بود و ایراد به هیچ شخص دیگری جز فرمانده پرواز و همراهان وی در کاکپیت وارد نخواهد آمد و او موظف است پیش از اینکه هر گونه حادثه ای رخ دهد( اغلب حوادث هوایی منجر به وقوع فاجعه انسانی می شود) هواپیما را به سلامت در نزدیکترن فرودگاه به زمین بنشاند.

ادامه مطلب...