Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شروع کننده موضوع شبیه ساز: Prepar3D 5.3
12 سال پیش
نخستین ست‌آپ آزمایشگاهی کشور که مجهز به قابلیت دسترسی از دور است، در آزمایشگاه دسترسی از دور دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف راه اندازی شد. این مجموعه یک سرومکانیزم آزمایشگاهی است که نحوه کنترل زاویه بالک های آیرودینامیکی یک وسیله پرنده را به دانشجو آموزش می دهد.

UserPostedImage 


به گفته­ي دکتر هادی نوبهاری، طراح این سيستم:"آزمایشگاه دسترسی از دور دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف به همت قطب علمی سامانه‌های هوافضایی کشور در حال راه‌اندازی است و این دستگاه، که نخستین مجموعه راه‌اندازی‌شده از این آزمایشگاه جامع محسوب می‌شود، یک سرومکانیزم آزمایشگاهی است که با هدف آشنایی دانشجو با اجزای سیستم کنترل بالک‌های آیرودینامیکی وسایل پرنده، چگونگی تعامل این اجزا با هم و همچنین فراهم‌کردن امکان طراحی و پیاده‌سازی سریع کنترل‌کننده (Rapid Control Prototyping) و نیز امکان بررسی اثر گشتاورهای آیرودینامیکی بر عملکرد حلقه کنترل ایجاد شده‌است."

UserPostedImage


این دستگاه دو ویژگی ممتاز دارد که آن را از سایر سرومکانیزم‌های آزمایشگاهی موجود در آزمایشگاه‌های کنترل متمایز می‌سازد. نخست آنکه در این دستگاه امکان اعمال گشتاور آیرودینامیکی به بالک نیز وجود دارد. به‌علاوه، در این دستگاه این امکان ایجاد شده که دانشجو بتواند بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه و حتی از منزل و بدون محدودیت زمانی در هر یک از ساعات شبانه روز با داشتن تصاویر زنده از دستگاه، از آن استفاده کند و آزمایش های موردنظر را انجام دهد.
در این روش همچنین ضرورتی برای گروه‌بندی دانشجویان وجود ندارد و دانشجویان می­توانند به‌صورت انفرادی در بازه‌های زمانی که خود رزرو می­کنند، آزمایش­های مربوطه را انجام دهند. این قابلیت همچنین امکان ارائه خدمات متقابل با سایر دانشگاه­ها و حتی برخی از دانشگاه­های خارج از کشور را نیز فراهم کرده‌است.

UserPostedImage 


به گفته ي دكتر هادي نوبهاري: "اولین کاربر بین‌المللی این دستگاه آقای دکتر امامی استاد دانشگاه و بودند که به درخواست دانشکده مهندسی هوافضا و به‌منظور ارزیابی قابلیت‌ها و عملکرد دستگاه، همه آزمایش­های قابل انجام توسط دستگاه را به‌صورت کامل و بدون هیچ‌گونه مشکل از دانشگاه و انجام دادند."

وي همچنين افزود:" آزمایش­هایی که در حال حاضر توسط این دستگاه قابل انجام است عبارتند از: اعمال ورودی­های مختلف به‌صورت حلقه‌باز، تحلیل نتایج و استخراج مدل دینامیکی سیستم و همچنین اعمال ورودی­های مختلف به سیستم حلقه‌بسته و مطالعه اثر تغییر پارامترهای کنترل‌کننده تناسبی- مشتقی- انتگرالی که برای کنترل زاویه بالک از آن استفاده می‌شود."

به نقل از هیتنا به همراه تصاویر
PC Flight Simulation Geek Since 1998