گزارش فارس از ورود هواپیمایی قطر به هوانوردی ایران
خلاصه ای از گزارش:
رقابت سالم جایی معنا پیدا میکند که هر دو طرف در شرایط یکسان باشند اما در اینباره شرایط ناوگان هوایی ایران و هواپیماهای قطری کاملاً متفاوت بود؛ ناوگان هوایی ایران با مشکلاتی نظیر خرید هواپیما، تهیه قطعات هواپیما، تعمیر و نگهداری و اورهال و از این قبیل مواجه بوده اما هواپیماهای قطری اغلب هواپیماهای جدیدی بودند که کمتر از هشت سال عمر دارند.
شرکتهای هواپیمایی ایرانایر، ماهان و آسمان که بیشترین جابجاییها را در حمل و نقل هوایی کشور انجام میدهند، در جلسه تفاهم با طرف قطری بودهاند و هیچ مخالفتی در اینباره ندارند.
وزیر راه و شهرسازی این را هم گفته بود که افزایش پرواز شرکتهای قطری در ناوگان هوایی کشور به 70 مورد، تأثیری در سود و زیان شرکتهای هوایی داخلی نخواهد داشت.
به عقیده وزیر راه و شهرسازی ورود این شرکت هواپیمایی به نفع کشور است، زیرا آنها سوخت را با قیمت بین المللی از ایران دریافت میکنند و اگر در هر فرودگاهی به زمین بنشینند باید هزینههای آن را بپردازند.
وزیر راه و شهرسازی گفته بود: به شرکت قطری اعلام کردیم که عمر هواپیماها نباید بیشتر از 7 سال باشد و ما نیز هر زمان که بخواهیم میتوانیم این پروازها را کاهش دهیم.
بنا به گفته نیکزاد بلیتهای این شرکت از سوی هواپیمایی ماهان، نفت، آسمان و هما به فروش میرسد و این شرکت موظف است تمامی شئونات اسلامی و مقررات جمهوری اسلامی را رعایت کند.
در حال حاضر هواپیماهای قطری روزانه 21 پرواز در کشور انجام میدهند و طی این تفاهمنامه کذایی مقرر شده بود تعداد پروازهای روزانه هواپیماهای قطری به 70 پرواز در روز با احتساب پروازهای داخلی افزایش یابد.
ایرلاینهای کوچک بزرگترین معترضان تصمیم نیکزاد.اغلب شرکتهای هواپیمایی داخلی با نامهنگاریهایی به وزیر راه و شهرسازی، خواستار عدم حضور هواپیماهای قطری در ایران شدند.
نگاههای متفاوت و پیامهای شیرین و تلخ ورود هواپیماهای قطری:
- عدم نگرش دقیق به مسائل امنیتی در این تفاهمنامه
- ورود هواپیماهای قطری به پروازهای داخلی ایران مخالف با قانون کاپوتاژ است (COBOTAGE)
- ورود هواپیماهای قطری مصداق تسلیم در برابر تحریمهای ناجوانمردانه غرب
- ضرر و زیان ورود هواپیماهای قطری بر مزایای آن سنگینی میکند.
حضور هواپیماهای قطری در حد یک تفاهمنامه بود .در حال حاضر حضور هواپیماهای قطری هم در پروازهای داخلی ایران هنوز تنها در سطی یک تفاهمنامه است و
منجر به قرارداد نشده است.بهترین راهکار قدرتمندی ایرلاینهای داخلی ادغام آنها و تشکیل چند ایرلاین قدرتمند است.
بحیرایی: تنها ایرلاینهای بزرگ بازدهی، کیفیت، ایمنی و درآمدزایی مطلوبی دارند.
کاظمیپور: ادغام ایرلاینها موجب کاهش زمینگیری هواپیماها و ارائه خدمات بهینهتر میشود
نخجوانی: ادغام ایرلاینها کیفیت را بالا میبرد و هزینهها را کاهش میدهد
دولت به جای بها دادن به قطریها به فکر ادغام ایرلاینها باشد
متن کامل گزارش را
اینجا مشاهده کنید.
PC Flight Simulation Geek Since 1998