satan666
  • satan666
  • 51.38% (معمولی)
  • بال آهنی - آسمان یار
13 سال پیش
اگر همانطوری که مسئولین گفته اند هواپیماهای قطری برای ترانزیت مسافران داخلی ایران در طول سفرشان باشد این امر چندان بدی نیست کما اینکه زمانی ایران ایر هم در بین شهرهای اروپایی و آمریکا به این امر می پرداخت. در حال حاضر هم یکی از درآمدهای بسیاری از شرکتهای هوایی از طریق همین ترانزیت مسافر است.
این کار دارای منافع و مضراتی است که باید به آنها توجه داشت .

منافع :
1- همانگونه که می دانید در حال حاضر بسیاری از ناوگانهای خطوط هوایی ایرانی به علت تحریمها و قدیمی بودن زمین گیر شده اند که موجب شده بسیاری از پروازها با تاخیر یا کنسلی مواجه شود. وجود یک آلترناتیو پروازی در کنار آنها می تواند بسیاری از این مشکلات را برطرف سازد.
2- به علت خارجی بودن هواپیمایی قطر می توان از درآمد ناشی از عوارض فرودگاهی و فروش سوخت و ارائه خدمات در جهت تقویت زیرساختهای فرودگاهی و هوایی کشور استفاده نمود.
3- توزیع بهتر هواپیماهای ایرانی در مسیرهای پروازی و ارائه سرویس بیشتر به شهرهای دارای مسافر و کم پرواز
4- مسئولان امر گفته اند در صورت تحقق حضور هواپیماهای خارجی در مسیرهای داخلی بلیط آنها 25% گرانتر خواهد بود که این میزان را می توان میان شرکتهای هواپیمایی همکار به شرط ارائه خدمات بهتر توزیع نمود.
در حال حاضر شرکتهای ایران ایر، ماهان، آسمان و نفت برای این منظور از سوی وزارت راه، مسکن شهرسازی معرفی شده اند.

مضرات:
1- حضور پررنگ تر دلالها در عرضه خدمات فروش بلیط که به علت میزان قیمت بالای بلیط این شرکتها بخاطر سود بیشتر مشتریان وطنی را به سمت خرید بلیط شرکتهای خارجی سوق دهند. کما اینکه بسیاری از آژانسها عملاً در مسیرهای که شرکتهای داخلی دارای پرواز هستند مشتریان را به سمت خرید بلیط شرکتهای خارجی هدایت می کنند.
2- در صورت استیصال شرکتهای داخلی و عدم ارائه خدمات مطلبوب تر عملاً بازار به دست شرکتهای خارجی خواهد افتاد. کما اینکه شرکتهای ترک نظیر ترکیش ایرویز و اونور هم در حال رایزنی برای کسب سهمیه در مسیرهای پرتردد ایران هستند.
3- به علت تقاضای روزافزون جهت استفاده از هواپیما در سفرهای برون شهری به علت نزدیکی مسافتها از بعد زمانی در صورت عدم حضور آلترناتیوهای دیگر عملاً شاهد پروازهای کنسلی و تاخیری زیادی خواهیم بود. در این صورت به علت کمبود ناوگان شرکتهای هوایی و زمین گیر شدن هواپیماهای وطنی مجبور به کنسل نمودن یک پرواز جهت انجام پرواز دیگر خواهیم بود.

پیشنهادات :
1- به نظر من مسئولین امر به جای این کار بهتر است از طریق رایزنی ها و انجام توافقات با کشورهای تولید کننده هواپیما با تکیه بر رویکرد عزت ملی و آن هم بطور مستقیم و بدون واسطه نسبت به کاستن یا لغو تحریم صنایع هوایی ایران عمل نمایند.
2- در گام بعدی نسبت به بهینه کردن ناوگان از طریق خرید مستقیم هواپیما بدون حضور دلالان و واسطه ها اقدام نمایند. حتی در خرید هواپیماهای دست دوم هم بهتر است بدون دخالت دلالان صورت بگیرد .
3- ارائه خدمات فرودگاهی مطلوب جهت مسافران تزاتزیتی داخلی و خارجی کما اینکه در سابق ایران ایر به این امر می پرداخت. (تاسیس 4 هتل هما در تهران، مشهد، شیراز و بندرعباس که زمانی پایلوتهای مهم ترانزیتی پروازهای خارجی در کشور بوده اند) درآمد قابل ملاحظه می توان از این طریق نصیب کشور نمود.
4- تشویق خطوط هوایی سایر کشورها برای استفاده از فرودگاههای کشور و ارائه خدمات بسیار مطلوب فرودگاهی به هواپیماهای خارجی در کشور به همراه انتقال مسافر به ایران از این طریق خصوصاً در مسیرهایی که شرکتهای داخلی دارای پرواز نیستند از طریق عقد قراردادهای همکاری فی مابین میان خطوط هوایی ایران و شرکتهای خارجی. ( نظیر مسیر سیدنی - لندن با توجه به جمعیت قابل ملاحظه ایرانیان ساکن استرالیا و انگلستان)
این امر موجب کسب درآمد از طریق جابجایی مسافر برای شرکت هوایی و عوارض فرودگاهی، خدمات سوخت، دیسپاچینگ و حتی تامین محصولات غذایی برای مسیر دوم مطابق سفارش آن شرکت برای صنعت هوایی کشورمان به ارمغان دارد.

[b]نکته :

تمامی مواردی پیشنهادی در واقع نکاتی بود که زمانی صنعت هوایی کشورمان انجام می داد به طوری که در دوران طلایی ایران ایر درآمدی سرشاری در حد درآمدهای نفتی برای کشور داشت. در آن زمان ایران ایر با شرکتهای پان آمریکن، بریتیش ایرویز، ایرفرانس، ک ال ام، ایر کانادا قرارداد همکاری داشت. حتی پرواز کنکورد ایرفرانس از پاریس به کیش می آمد یا شرکت بریتیش ایرویز و ک ال ام به صورت ترانزیتی توقفی در مهرآباد،آبادان و شیراز داشته و مسافران ایرانی را نیز در مسیر دوم خود جابجا می نمودند. یا شرکت پان آمریکن مسافران آمریکایی را در مهرآباد و بندرعباس پیاده می نموده و مسافرانی از این دو مسیر را جابجا می نموده. همچنین ایران ایر در اروپا مسافران داخلی را جابجا می نموده نظیر مسیر فرانکفورت-برلین،کلن، وین - هامبورگ یا روم- لندن به جابجایی مسافران ترانزیتی می پرداخته است نکته ای که الان در مسیرهای یاد شده فقط به پیاده کردن مسافر بدون مسافرگیری می پردازد.
امیدوارم که مسئولین ذی ربط با توجه و در نظر گرفتن منافع و مضرات این طرح نسبت به ارائه تصمیم صحیح توام با عزت ملی اقدام نمایند. در پایان شایان ذکر است به گفته یک منبع آگاه مسئولین قطری فقط برای مسیرهای پرتردد داخلی مشهد، شیراز، کیش، بندرعباس و اهواز به تهران ابراز تمایل نموده اند. تایپ هواپیمایی پیشنهادی هم ایرباس 200-320 ، 200-321 و 200-330 برای خطوط داخلی ایران می باشد.
در حال حاضر قطرایرویز از مبداء دوحه به شهرهای تهران(امام خمینی) ، شیراز، مشهد و اصفهان دارای 21 پرواز هفتگی می باشد.
Cpt.mohammadifar
  • Cpt.mohammadifar
  • 50.02% (معمولی)
  • بال ایرانسیم شروع کننده موضوع
13 سال پیش
گیریم که هزاریم این قضیه برای مردم منفعت داشته باشه که به احتمال 80 به 20 داره! اما غرور ملی ما یقیناً در سطل زباله جاودانه خواهد شد!
نقشه FIR رو که دو دستی دادند به عربها! اینم روش![funcrazy]
تنها تو را می پرستم و از تو یاری می جویم . . . الهی به امید تو
Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شبیه ساز: Prepar3D 5.3
13 سال پیش
گزارش فارس از ورود هواپیمایی قطر به هوانوردی ایران
خلاصه ای از گزارش:

رقابت سالم جایی معنا پیدا می‌کند که هر دو طرف در شرایط یکسان باشند اما در این‌باره شرایط ناوگان هوایی ایران و هواپیماهای قطری کاملاً متفاوت بود؛ ناوگان هوایی ایران با مشکلاتی نظیر خرید هواپیما، تهیه قطعات هواپیما، تعمیر و نگهداری و اورهال و از این قبیل مواجه بوده اما هواپیماهای قطری اغلب هواپیماهای جدیدی بودند که کمتر از هشت سال عمر دارند.

شرکت‌های هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان و آسمان که بیشترین جابجایی‌ها را در حمل و نقل هوایی کشور انجام می‌دهند، در جلسه تفاهم با طرف قطری بوده‌اند و هیچ مخالفتی در این‌باره ندارند.

وزیر راه و شهرسازی این را هم گفته بود که افزایش پرواز شرکت‌های قطری در ناوگان هوایی کشور به 70 مورد، تأثیری در سود و زیان شرکت‌های هوایی داخلی نخواهد داشت.

به عقیده وزیر راه و شهرسازی ورود این شرکت هواپیمایی به نفع کشور است، زیرا آنها سوخت را با قیمت بین المللی از ایران دریافت می‌کنند و اگر در هر فرودگاهی به زمین بنشینند باید هزینه‌های آن را بپردازند.

وزیر راه و شهرسازی گفته بود: به شرکت قطری اعلام کردیم که عمر هواپیماها نباید بیشتر از 7 سال باشد و ما نیز هر زمان که بخواهیم می‌توانیم این پروازها را کاهش دهیم.
بنا به گفته نیکزاد بلیت‌های این شرکت از سوی هواپیمایی ماهان، نفت، آسمان و هما به فروش می‌رسد و این شرکت موظف است تمامی شئونات اسلامی و مقررات جمهوری اسلامی را رعایت کند.

در حال حاضر هواپیماهای قطری روزانه 21 پرواز در کشور انجام می‌دهند و طی این تفاهم‌نامه کذایی مقرر شده بود تعداد پرواز‌های روزانه هواپیماهای قطری به 70 پرواز در روز با احتساب پرواز‌های داخلی افزایش یابد.

ایرلاین‌های کوچک بزرگترین معترضان تصمیم نیکزاد.اغلب شرکت‌های هواپیمایی داخلی با نامه‌نگاری‌هایی به وزیر راه و شهرسازی، خواستار عدم حضور هواپیما‌های قطری در ایران شدند.

نگاه‌های متفاوت و پیام‌های شیرین و تلخ ورود هواپیماهای قطری:
- عدم نگرش دقیق به مسائل امنیتی در این تفاهم‌نامه
- ورود هواپیماهای قطری به پرواز‌های داخلی ایران مخالف با قانون کاپوتاژ است (COBOTAGE)
- ورود هواپیماهای قطری مصداق تسلیم در برابر تحریم‌های ناجوانمردانه غرب
- ضرر و زیان ورود هواپیماهای قطری بر مزایای آن سنگینی می‌‌کند.

حضور هواپیماهای قطری در حد یک تفاهم‌نامه بود .در حال حاضر حضور هواپیماهای قطری هم در پرواز‌های داخلی ایران هنوز تنها در سطی یک تفاهم‌نامه است و منجر به قرارداد نشده است.

بهترین راهکار قدرتمندی ایرلاین‌های داخلی ادغام آنها و تشکیل چند ایرلاین قدرتمند است.

بحیرایی: تنها ایرلاین‌‌های بزرگ بازدهی، کیفیت، ایمنی و درآمدزایی مطلوبی دارند.

کاظمی‌پور: ادغام ایرلاین‌ها موجب کاهش زمین‌گیری هواپیماها و ارائه خدمات بهینه‌تر‌ می‌شود

نخجوانی: ادغام ایرلاین‌ها کیفیت را بالا می‌برد و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد

دولت به جای بها دادن به قطری‌‌ها به فکر ادغام ایرلاین‌ها باشد

متن کامل گزارش را اینجا  مشاهده کنید.
PC Flight Simulation Geek Since 1998
Ebrahim Sabih
  • Ebrahim Sabih
  • 59.64% (معمولی)
  • بال نقره ای - شاهین نشان
13 سال پیش
با سلام

خیلی خوب میشه که Qatar Airways بیات و پروازهای داخل رو انجام بده اونم با هواپیماهای توپ قطر که جدیدا 5 تا A380 هم سفارش داده...

انشاالله این ایرلاین به زودی وارد ایران بشه و کار خودشو شروع بکنه و با آرزوی دیدن کاپیتان طلال صدیقی و عادل الشمری...[

ناوگان Qatar Airways شامل هواپیماهای زیر میشه:

A319
A320
A321
A330
A340-300
A340-500
A340-600
B777-200LR
B777-300ER
و انشاالله به زودی 5 عدد A380[dance]
Flyman
  • Flyman
  • 50.06% (معمولی)
  • تازه وارد
13 سال پیش
Ebrahim Sabih نوشت:

با سلام

خیلی خوب میشه که Qatar Airways بیات و پروازهای داخل رو انجام بده اونم با هواپیماهای توپ قطر که جدیدا 5 تا A380 هم سفارش داده...

انشاالله این ایرلاین به زودی وارد ایران بشه و کار خودشو شروع بکنه و با آرزوی دیدن کاپیتان طلال صدیقی و عادل الشمری...[

ناوگان Qatar Airways شامل هواپیماهای زیر میشه:

A319
A320
A321
A330
A340-300
A340-500
A340-600
B777-200LR
B777-300ER
و انشاالله به زودی 5 عدد A380[dance]



فکر نمیکنم 380 بتونه توی باندهای ما فرودبیاد اگه اشتباه میکنم بگید