مهندسان ناسا براي ساخت قطعات فلزي پيچيدهي بكاررفته در موشكهاي سيستم پرتاب فضايي (SLS)، روش ذوب ليزري قابل انتخاب (SLM) را مورد استفاده قرار دادند. اين روش نوعي پرينت سهبعدي ليزري قطعات فلزي است كه موجب سادگي در عمليات ساخت و صرفهجويي ميليونها دلار در هزينههاي توليد ميشود.
روش ذوب ليزري قابل انتخاب، برخلاف روشهاي ماشينكاري سنتي كه با حذف همراه است (مانند برشكاري، سوراخكاري و ...) يك فرآيند ساخت افزايشي لايهاي محسوب ميشود. در اين روش به كمك دادههاي سهبعدي كامپيوتري و با استفاده از ليزرهاي با انرژي بالا، پودر فلزات در الگوي مورد نظر ذوب شده و قطعات فلزي به صورت سه بعدي ايجاد ميشوند.
روش مذكور به عنوان روشي نوين در مقولهي ساخت و توليد در صنايع هوافضا مطرح شده است. اين روش سبب حذف بسياري از مشكلات، در ساخت قطعات پيچيده شده و به واسطهي توليد قطعه به صورت يكپارچه و بدون نياز به عمليات جوشكاري براي اتصال قطعات فلزي، موجب افزايش قابليت اطمينان و ايمني اين قطعات ميشود. اين روش با سادهسازي فرآيند ساخت قطعات پيچيده، به ميزان قابل توجهي موجب كاهش در زمان و هزينه توليد خواهد شد.
در حال حاضر چندين قطعه از موتور J-2X، كه قرار است به عنوان موتور مرحلهفوقاني موشكهاي SLS مورد استفاده قرار گيرد با روش مذكور ساخته شده است. ناسا براي ساخت اين قطعات از دستگاههاي M2 Cusing، ساخت شركت آلمانيConcept Laser استفاده كرده است. قطعات ساخته شده براي موتور J-2X كه با روش مذكور توليد شده، سال آينده در تست داغ اين موتور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
هیتنا
PC Flight Simulation Geek Since 1998