
دولت آمریکا با فروش تسلیحات نظامی به اسرائیل و کشورهایی چون عربستان که البته با توافق کنگره و راضی کردن قانونگذاران باید همراه باشد، به دنبال تقویت قوای نظامی شرکایش در خاورمیانه به ویژه رژیم صهیونیستی و مقابله با تهدیدهای احتمالی است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه یدیعوت آحارونوت چاپ رژیم صهیونیستی در گزارشی درباره معاملات تسلیحاتی آمریکا در منطقه خاورمیانه نوشته است: معامله تسلیحاتی خاورمیانه که توسط روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد، از نظر مبلغ، تعداد سلاح و تنوع تسلیحاتی بزرگترین معاملهای نیست که آمریکا با کشورهای منطقه (خاورمیانه) امضا کرده است اما این معامله در چارچوبی که انتظار میرود در آن اسرائیل هواپیماهای سوخترسان پیشرفته، تعدادی از هواپیماهای ترابری "اوسپری V-22"، رادارهای جتهای جنگنده و موشکهای ضد رادارهای پدافند دفاعی را خریداری کند، معاملهای است که از دیدگاه سیاسی برای هر دولت آمریکایی به ویژه برای دولت اوباما از نظر اجرایی سختترین معامله است.
بخش دیگر این معامله به عربستان سعودی و امارات متحده عربی این توانایی را میدهد تا اهداف زمینی را از فاصلهای دور و با دقتی بالا مورد هدف قرار دهند. آمریکاییها در گذشته متعهد شده بودند که هرگز چنین تواناییهایی را برای کشورهای نفتخیر عربی که مهد افراطیون دینی هستند، فراهم نکنند اما در معاملات اخیر دقیقا همین کار انجام گرفت. آمریکا دو سال پیش یک معامله 80 میلیارد دلاری برای فروش جتهای جنگنده "اف- 15" با عربستان سعودی امضا کرد. در حال حاضر این جتهای جنگنده میتوانند هدفهای زمینی را با فاصلهای بیش از 100 کیلومتر مورد هدف قرار دهند. چنین اهدافی در ایران و اسرائیل وجود دارند.
کنگره آمریکا هرگز چنین معاملاتی را تصویب نمیکند چرا که عربستان سعودی که محل تولد اسامه بن لادن است، مهد اسلامگرایان افراطی است و همچنین این احتمال وجود دارد که در صورت آغاز یک انقلاب، این تسلیحات به دست گروههای تندرو و تکفیری (سلفیها) بیفتد. خطر اصلی که منافع آمریکا و اسرائیل را در این منطقه تهدید میکند، در اصل افتادن این تسلیحات پیشرفته به دست گروههای تندرو و افراطی است که به توضیح بیشتر احتیاج ندارد.
کنگره برای تصویب چنین معاملاتی هیچ راهی نداشت جز اینکه در سفر اوباما به اسرائیل چیزهای جذابی را ارائه دهد که این امر بتواند نظر قانونگذاران آمریکایی را جلب کند. آمریکاییها موشکهایی را که به مقابله با آتش بارهای "SA-17" میپردازند، انواع مختلف موشکهای متحرک سطح به هوا، هواپیماهای سوختگیری مجدد، هواپیمای ترابری و رادارهای هواپیماهای جنگی را به اسرائیل میفروشند.
زمان این قرارداد تسلیحاتی و سفر اوباما به اسرائیل تصادفی نیست. هدف این معامله که نتیجه تلاش چند ماهه "ایهود باراک"، وزیر جنگ سابق اسرائیل و لئون پانهتا، وزیر دفاع سابق آمریکا است، فراهم کردن ظرفیتهای تسلیحاتی برای اسرائیل و اصلاح روابط میان تلآویو و واشنگتن است که در جریان انتخابات آمریکا با کاهش بیسابقهای روبهرو شد.
سفر اوباما به اسرائیل با هدف برطرف کردن مخالفتهای اسرائیل و کنگره آمریکا که حامی اسرائیل است، صورت گرفته است.
به نظر میآید که اوباما نه تنها توانسته بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل را وادار به عذرخواهی از ترکیه کند، بلکه توانسته تاییدیههای نهایی را برای این معامله که احتمالا جنبههای دیگری نیز دارد، به دست آورد.
دولت اوباما میخواهد تا بیشترین سود را از این معامله به دست آورد. این توافقنامه با امارات متحده عربی و در اصل با عربستان سعودی فعالیتهای بسیار زیادی برای کارخانجات هواپیمایی و تسلیحاتی در آمریکا فراهم میکند؛ کارخانجاتی که انتظار میرفت به دنبال کاهش چشمگیر بودجه پنتاگون دچار ضربه شدیدی شوند. چاک هاگل، وزیر دفاع آمریکا به همین دلیل به این منطقه سفر کرد. این معامله تسلیحاتی همچنین اعتماد به نفس اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس را در رویارویی با تهدید ایران تقویت میکند.
آمریکا به متحدان خود در خاورمیانه این امکان را میدهد تا با تهدیدهایی چون احتمال اینکه سلاحهای شیمیایی سوریه به دست افراطگرایان بیفتد و یا اینکه گروههای تندرو بتوانند سلاحهای پیشرفته را تصرف کنند، مقابله کنند. این معامله به اسرائیل کمک میکند تا در صورتی که آتش بارهای پیشرفته ضد هوایی به دست حزبالله بیفتد، نسبت به این مساله واکنش نشان دهد.
علاوه بر این، اگر آمریکا تصمیم بگیرد که علیه ایران متوسل به زور شود، قادر خواهد بود تا در خصوص این مساله با متحدانش در منطقه نیز همکاری کند. به عبارت دیگر، آمریکاییها در حال ایجاد یک ائتلاف منطقهای هستند که در صورت مقابله با ایران، سوریه یا دیگر کشورها، متحدان منطقه بتوانند به واشنگتن کمک کنند.
فروش هواپیماهای سوخت رسان کی سی- 135، تسلیحات پیشرفته ارتش اسرائیل را گسترش میدهد. به گزارش منابع خارجی، اسرائیل در حال حاضر 9 فروند هواپیمای سوخت رسان دارد که در واقع همان هواپیماهای مسافربری بوئینگ 707 هستند. اما این هواپیماهای سوخت رسان پیشرفته آمریکایی به طور چشمگیری توانایی نیروی هوایی اسرائیل را برای فعال کردن یک نیروی هوایی طولانی مدت و نیز تعداد حملات این نیرو افزایش میدهد.
مشکل این است که این هواپیماهای سوخت رسان مجدد چند سال بعد به نیروی هوایی اسرائیل داده میشوند و احتمالا اسرائیل باید خیلی زودتر با تهدید ایران مقابله کند. اما هیچ تردیدی وجود ندارد که این هواپیماهای سوخت رسان به طور چشمگیری ظرفیت نیروی هوایی اسرائیل برای استفاده از کل نیروی هوایی خود علیه اهداف دور را افزایش میدهد.
هواپیمای ترابری اوسپری وی- 22 نیز به اسرائیل این امکان را میدهد تا در محلهای دور عملیات انجام دهد و درخصوص مساله محافظت از مناطق نفتی ساحلی همکاری کند.
در نتیجه، اسرائیل ثمره این معامله را چند سال بعد مشاهده میکند و البته این هواپیماها و سیستمهایی که اسرائیل به عنوان بخشی از این معاهده دریافت خواهد کرد احتمالا توسط آن در حمله به ایران تا پیش از پایان سال 2016 مورداستفاده قرار نمیگیرد.
با این حال مهمترین بخش این معاهده برای اسرائیل این است که روابط خود با آمریکا را بهبود میبخشد. خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
ویرایش بوسیله کاربر
11 سال پیش
|
دلیل ویرایش: نامشخص