Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شبیه ساز: Prepar3D 5.3
13 سال پیش
«رصد» 5 الی 6 درجه خطای سمت گیری دارد

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» درباره درصد خطای «رصد» در سمت گیری نیز گفت: هم اکنون در حدود 5 الی 6 درجه خطا در سمت گیری ماهواره «رصد» داریم و اگر بخواهیم به رزولشن مورد نظر برسیم باید درجه خطا را به کمتر از یک درجه برسانیم که این کار مستلزم ارتقای ساب سیستم‌های مختلفی مانند حسگرها و الگوریتم‌های کنترلی است.

وی در خصوص برنامه‌های آتی دانشگاه مالک اشتر برای طراحی و ساخت ماهواره‌های جدید عنوان کرد: در حال حاضر یکسری طراحی‌های مفهومی و امکان سنجی‌هایی صورت گرفته است اما پروژه مصوبی برای شروع نداریم و منتظر هستیم تا اعتبارات این طرح‌ها تامین شود که بتوانیم کار خود را برای ساخت ماهواره‌های جدیدتر به طور جدی آغاز کنیم.

شهروی با تاکید بر لزوم افزایش قابلیت عملیاتی ماهواره‌های کوچک گفت: اگر ماهواره‌های کوچک ما قابلیت عملیاتی پیدا کند می‌توانیم در حوزه‌های مختلف شهری، جغرافیا و هواشناسی از تصاویر این ماهواره‌ها بهره برداری کنیم.

وی اضافه کرد: در این حوزه ما همه تصاویرمان را از ماهواره‌های خارجی می‌گیریم و ماهواره‌هایی که وجود دارند ماهواره‌هایی هستند که متعلق به ما نیستند و مشکلات خاص خودشان را دارند.

تصاویر «رصد» عملیاتی نیست

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» با بیان اینکه تصاویر ماهواره «رصد» قابل استفاده است اما عملیاتی نیست، گفت: هم اکنون ماهواره «رصد» در مدار قرار گرفته است و عکسهایی را برای ما ارسال کرده است اما این تصاویر عملیاتی نیست.

وی اضافه کرد: بعنوان مثال سازمان جغرافیایی کار عمده اش را با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای انجام می‌دهد که البته باید مجموعه‌ای از تصاویر با رزولشن بالا باشد تا مورد استفاده عملیاتی قرار گیرد.

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» خاطرنشان کرد: دانشگاه مالک اشتر بیشتر به دنبال اثبات توانمندی کشورمان در این حوزه است و اساسا ما در کار اول خیلی در پی این نبودیم که تصاویر ماهواره «رصد» را جایگزین تصاویر ماهواره‌های خارجی که هم اکنون از آنها استفاده می‌شود کنیم چون اصلا در شرایط فعلی چنین ادعایی را نمی‌توان کرد ولی با این حال عملیاتی شدن تصاویر ماهواره‌ها در دستور کار قرار دارد.

منبع:ایسنا
PC Flight Simulation Geek Since 1998
Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شبیه ساز: Prepar3D 5.3
13 سال پیش
پرتابگر «رصد» همان پرتابگر سفیر است

وی در ادامه گفتگوی خود با مهر در خصوص پرتابگر ماهواره «رصد» گفت: پرتابگر ماهواره «رصد» همان پرتابگر سفیر است البته با اصلاحاتی که بر روی آن انجام شده است. به عبارتی دیگر با استفاده از تجربیاتی که در پرتاب قبلی وجود داشت سعی شد اشکالات موجود تا حد امکان برطرف شود بنابراین در مراحل جدایش ماهواره از پرتابگر اصلاحاتی صورت گرفت که در پرتاب موفقیت آمیز ماهواره «رصد» بسیار موثر بود.

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» در بیان علت نساختن پرتابگر جدید برای پرتاب ماهواره «رصد» به مهر گفت: محدودیت سرمایه گذاری در حوزه فضایی بطور عام و در پرتابگر بطور خاص علت اصلی عدم ساخت پرتابگر جدید بوده است چون ساخت پرتابگر سرمایه عظیمی می‌خواهد.

وی با بیان اینکه برای ساخت ماهواره بسترسازی‌های زیادی لازم است که همه آنها در برنامه لحاظ شده است اما متاسفانه تاکنون محقق نشده است، گفت: با وجود اینکه محدودیت‌هایی در این زمینه داریم اما من روند را کندتر از آنچه که باید باشد می‌بینم.

ناگزیریم به حوزه فضا ورود کنیم

شهروی ادامه داد: در دنیا فقط 8 یا 9 کشور دارای تکنولوژی ساخت پرتابگرها هستند و این موضوع صرفا به علت داشتن تکنولوژی مورد نظر نیست بلکه به دلیل بحث‌های اقتصادی است. یعنی صرفه اقتصادی ندارد که خیلی از کشورها بخواهند به این موضوع ورود کنند اما ما به هر دلیلی می‌خواهیم به این موضوع ورود کنیم پس به نوعی ناگزیریم و اگر بخواهیم به این عرصه ورود کنیم باید هزینه هایش را بپذیریم. یعنی بدانیم که بالاخره با بودجه‌های معمولی نمی‌توان به این نقطه رسید و روندی که الان وجود دارد به این شکل است یعنی تصور می‌کنم به زودی به نتیجه نرسیم.

وی در ادامه به استراتژی دانشگاه مالک اشتر اشاره کرد و افزود: تمرکز ما برای طراحی و ساخت ماهواره‌های بومی جدیدتر بر سه اصل اساسی «کوچک سازی، سبک سازی و مقاوم سازی» است و تجربیات خیلی خوبی در این زمینه بدست آورده ایم.

ساخت پرتابگر نیاز شدید کشور است

این دست اندر کار پروژه ماهواره «رصد» با بیان اینکه طراحی و ساخت پرتابگر نیاز شدید کشور است گفت: از طرفی ماهواره‌های عملیاتی می‌خواهیم و از طرفی محدودیتهای پرتابگر و هزینه‌های سنگین پرتاب را داریم اما با این وجود می‌خواهیم این قابلیت را در دانشگاه حفظ کنیم و گسترش دهیم.

دوربین ماهواره بعدی با رزولشن 50 متر خواهد بود

وی بهبود قابلیت‌های دوربین تعبیه شده در ماهواره را نیز از جمله برنامه‌های دیگر دانشگاه مالک اشتر عنوان کرد و افزود: ما قصد داریم دوربین تعبیه شده در ماهواره «رصد» را از قدرت تفکیک 150 متربه قدرت تفکیک حدود 50 متر برسانیم البته با رنج وزنی حدود 20 کیلوگرم.

شهروی با اشاره به اینکه سامانه فضایی ساب سیستم‌های مختلفی دارد که اگر تنها فناوری دوربین ماهواره را بهبود دهیم اما سیستم‌های دیگری که ماهواره را پشتیبانی می‌کند را ارتقا ندهیم فایده‌ای ندارد، گفت: بنابراین باید ساب سیستم‌ها را هم ارتقا دهیم تا ماهواره ما بطور کامل ارتقا یابد.

وی اضافه کرد: از جمله ساب سیستم‌های ماهواره می‌توان به ساب سیستم کنترل وضعیت یعنی کنترل فرمان‌پذیری ماهواره برای زوم بر روی مناطق خاص اشاره کرد که باید آن را ارتقا دهیم.

منبع:ایسنا
PC Flight Simulation Geek Since 1998