پرواز هواپیمایی با عنوان مخفف (AN24) از شركت سپاهانایر
پس از حادثه سقوط هواپیمای ایرانی- اوکراینی آنتونوف 140در حوالی فرودگاه مهرآباد، رئیسجمهور دستور توقف این نوع هواپیما را تا مشخصشدن نتیجه بررسی بروز این سانحه داد.
به همین دلیل مجوز پرواز 2 نوع هواپیمای آنتونوف و آنتونوف 74 بهعنوان هواپیماهای اوكراینی باطل شد. هرچند گفته شد كه هیچ هواپیمایی از نوع آنتونوف 140 در ایران باقینمانده است كه پرواز متوقف شود. با وجود این روز گذشته نوع دیگری از این هواپیمای اوكراینی با نام آنتونوف 24 از فرودگاه مهرآباد به سمت بندرعباس پرواز كرد تا عملا پرواز آنتونوف متوقف نشده باشد.
جستوجو درباره نام مخفف این هواپیما نشان میدهد كه هواپیمای آنتونوف 24 ساخت كشور اوكراین با این نام شناخته میشود. ایرلاینی كه این هواپیما را به پرواز درآورده هم همان ایرلاینی است كه هواپیمای آنتونوف 140را به مقصد طبس راهی كرده بود و آن سقوط مرگبار را با مرگ 39 نفر رقم زد. كارشناسان میگویند صدور مجوز پرواز برای این هواپیما در گرمای هوای بالا میتواند مشكلساز باشد اما هنوز از نتایج بررسی كارشناسان درباره دلیل سقوط هواپیمای آنتونوف 140 خبری منتشر نشده است. با وجود این مسئولان سازمان هواپیمایی حاضر به اظهارنظر در این مورد و ذكر دلیل ارائه مجوز به این هواپیما نشدند. هواپیمای آنتونوف 24، روز گذشته در ساعت 8:58 در فرودگاه بندرعباس به زمین نشسته است. این موضوع نشان میدهد به غیراز 2هواپیمای متوقفشده، هواپیمای آنتونوف دیگری در خطوط هوایی ایران قرار دارد كه پرواز آن هنوز متوقف نشده است.
مدیرعامل شركت فرودگاههای كشور پیش از این از توقف 2نوع آنتونوف خبر داده بود. محمدعلی ایلخانی اعلام كرده كه این نوع هواپیما طی سالهای گذشته موفق شده بود از سازمان هواپیمایی مجوز پرواز مسافری را اخذ كند و از حوزه پروازهای نظامی وارد پروازهای مسافری شود.
هواپیمای اوكراینی آنتونوف 140 اما با بجا گذاشتن چند سانحه هوایی سرنوشت ناخوشایندی برای مسافران خود رقم زد تا یادگاری خوشایندی از آن بجا نماند. با وجود این روز گذشته هواپیمایی از همین شركت سازنده با نامی دیگر به پرواز درآمد تا نگرانی در این بخش همچنان پابرجا باشد. آنتونوف 24هم شكل ظاهری مشابهی با آنتونوف 140 دارد و ظرفیت 50 نفری را برای پروازهای نظامی و غیرنظامی در خود جای داده است.
3 سال پیش این نوع هواپیما متعلق به یك شركت روسی، فرودی اضطراری در رودخانهای در غرب سیبری داشت كه منجر به كشتهشدن 5 سرنشین آن شد. پس از آن مدودف رئیسجمهور وقت روسیه دستور كنارگذاشتن این مدل هواپیما را از ناوگان هوایی روسیه برای همیشه صادر كرد اما همچنان صدها فروند از این مدل هواپیما در كشورهای آفریقایی و جمهوریهای شوروی سابق در حال پرواز هستند.
تین نیوز
PC Flight Simulation Geek Since 1998