معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاههای کشور از اجراي طرح ناوبري ماهوارهاي در فضای ایران خبر داد.
به گزارش روابطعمومی شرکت فرودگاههای کشور «ابراهیم شوشتری»؛ معاون عملیات هوانوردی شرکت در چهل و پنجمين همايش مديران ستادي و فرودگاهي گفت: ناوبري ماهوارهاي از الزامات ایکائوست که ما نیز در صدد هستیم تا آنرا اجرا کنیم.
وی افزود: از قابلیتهای ناوبری ماهوارهای میتوان به ارائه موقعيت دقيق در نقاط دورافتاده و فرودگاههاي فاقد تجهيزات ناوبري و نیز فراهم نمودن امكانات ناوبري با كمترين خطا اشاره کرد.
شوشتری ادامه داد: لزوم ايجاد راههاي موازي و يكطرفه، طراحي دستورالعمل تقرب ماهوارهاي براي فرودگاههاي بينالمللي، الزام به كاهش مصرف سوخت و تأخيرات، لزوم افزايش ظرفيت فضا و كارايي عملياتي و استفاده از ناوبري ماهوارهاي به عنوان زيرساخت سامانههاي ناوبري و نظارت از جمله تاکیدات و الزامات ایکائوست که باید اجرا شوند.
شوشتری با اشاره به طرح تقرب ناوبري ماهوارهاي فرودگاه امام خميني(ره) گفت: وجود پروازهای متعدد خارجی، اعلام آمادگی شرکت لوفتهانزا (Lufthansa) برای اعتبارسنجی طرح، امکان تهیه پایگاه داده موانع و وجود سیستم نظارتی (Surveillance) موجب شد تا فرودگاه امام خمینی(ره) برای اجرای طرح تقرب ناوبري ماهوارهاي انتخاب شود.
وی در خصوص فرآیند طراحی و ارائه طرح توضیح داد: برای اجرای این طرح مراحل مختلفی از جمله جمعآوری اطلاعات موانع موجود در فرودگاه، ایجاد پایگاه داده موانع و مناطق نظامی اطراف فرودگاه، ارائه طرح مفهومی(Conceptual Design)، پیادهسازی طرح مفهومی و تطبیق آن با استانداردهای ایکائو، طراحی طرح و دستورالعملهای ورودی و ارسال برای شرکت لوفتهانزا در ژانویه 2012، مکاتبات متعدد(بیش از 10 مکاتبه) با شرکت مذکور و دریافت تأییدیه سیمولاتور ایرباس 340 از آن شرکت، ارسال طرح برای استاندارد پرواز در دو مرحله، تأیید نهایی طرح توسط دفتر عملیات پرواز(فلایت چک) در مرداد 91، ارسال طرح برای انتشار در اسفند ماه 91 پشت سر گذاشته شد.
معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاهها تصریح کرد: با اجرای این طرح شاهد افزایش ایمنی با کاهش CFIT، استفاده مؤثر از فضا در شرایط مختلف جوی به دلیل عدم تأثیر شرایط جوی بر تجهیزات ماهوارهای، کاهش تأخیرهای پروازی با ایجاد مسیرهای ورود و خروج موازی، کاهش حجم کاری (Workload)، کاهش زمان پرواز با طراحی طرحها و دستورالعملهای کوتاهتر و استفاده حداکثری از فضای TMA تهران که در ناحیه شمالی محدود است خواهیم بود.
شوشتری در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اولين تجربه بهرهبرداري از طرح تقرب ماهوارهاي، برگزاری دوره آموزشی براي پرسنل مراقبت پرواز در دستور کار قرار گرفته و با برنامهريزي برگزاري سه كارگاه آموزشي برای كنترلرهاي تقرب مهرآباد و برج فرودگاه امام خميني(ره)، این دورهها اجرا خواهد شد.
گفتنی است؛ پیش از ظهر امروز (12 تیر) چهل و پنجمین همایش مدیران ستادی و فرودگاههای کشور با حضور اعضا هیاتمدیره، معاونین، مدیران ستادی و مدیران فرودگاهها در سالن اجتماعات(سنتر قدیم) شرکت فرودگاههای کشور برگزار شد.
شرکت فرودگاه های کشور
PC Flight Simulation Geek Since 1998