Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شروع کننده موضوع شبیه ساز: Prepar3D 5.3
12 سال پیش
UserPostedImage


برندگان مسابقه ی طراحی مفهومی انجمن هوانوردی و فضانوردی آمریکا (AIAA) که هرساله از سوی بنیاد AIAA برگزار می گردد، در بخش طراحی مفهومی فضاپیمای سرنشین دار برای سفر به مریخ شناخته شدند. در این زمینه هم چنین با دکتر ملائک سرپرست گروه هوافضای دانشگاه صنعتی شریف نیز که در این پیکارها شرکت کرده است، گفت و گو کرده ایم.

برندگان مسابقه طراحی مفهومی فضاپیما که از سوی انجمن هوانوردی و فضانوردی آمریکا (AIAA) در بخش های دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد برگزار می شود، ۲۴ آگوست (سوم شهریور) شناخته شدند. دو تیم از دانشگاه ایلینویز (Illinois) و یک تیم از دانشگاه ویرجینیا (Virginia Polytechnic & State University)، رتبه های نخست تا سوم را به دست آوردند.
این دوره از پیکارها که با هدف طراحی یک فضاپیما با ۶ سرنشین، برای سفری ۱۵ ماهه به مریخ (از زمین به مریخ و بازگشت) طراحی شده بود.

در این دوره برای دومین بار گروهی از دانشجویان دانشکده ی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف نیز توانسته بودند، طرح خود را در زمان مقرر در بنیاد AIAA به ثبت برسانند. دکتر سیدمحمدباقر ملائک سرپرست این گروه از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف بوده است.

UserPostedImage


امسال در دوره ی 2011-2012 و در رده ی دانشجویان کارشناسی طراحی فضایی، گروهایی تا ۱۰ نفر از دانشجویان کارشناسی می بایست فضاپیمایی برای سفری ۱۵ ماهه به مریخ طراحی می کردند. در این بخش، دو گروه دانشجویان دانشگاه ایلینویز به سرپرستی دکتر دیوید ال. کرول (David L. Carroll) رتبه های نخست و دوم را به دست آوردند. گروه نخست با نام Local Space Systems جایزه ی ۲۵۰۰ دلاری نخست و گروه Exodus Space Ventures جایزه ی ۲۰۰۰ دلاری دوم را به چنگ آوردند. گروه سوم از دانشگاه ایالتی ویرجینیا نیز با نام Copernicus و به سرپرستی Kevin Shinpaugh نیز جایزه ی ۱۵۰۰ دلاری سوم را به دست آورد.

دکتر ملائک سرپرست دانشجویان دانشکده ی هوافضا در این باره می گوید: "حضور دانشگاه ها و توانایی پاسخگویی به پرسش ها بسیار بیشتر از جایزه های این پیکارها ارزش دارد، چرا که باید بدانیم مهندسی ۱۴۰ واحد درسی نیست و مهندس با ۱۴۰ واحد نمی تواند به همه ی پرسش های کنونی پاسخ دهد."

پیکارهای دوره ی ۲۰۱۱-۲۰۱۲ از میانه ی اکتبر (شهریور) و آغاز سال تحصیلی هر سال شروع می شوند. گروه ها باید طرح های نخستین کاری را تا ۱۹ مارس (اسفندماه) ۲۰۱۲ فرستاده و طرح پایانی گروه ها نیز می بایست تا ۱۰ ژوئن (خردادماه) ۲۰۱۲ به دست داوران هر بخش AIAA می رسید.
دکتر ملائک که خود گروهی را سرپرستی کرده است، درباره ی زمان بندی و میزان کار گروهی انجام شده می گوید: "ما نزدیک به ۲۷۰۰ ساعت کار مهندسی را در نزدیک به ۹ ماه انجام دادیم و طرحمان را فرستادیم. هر هفته دانشجویان گروه جلسه هایی را برگزار می کردند و در این جلسه ها هر کس که برای یک یا دو بخش مسئول بود، نتیجه ی کار را بیان می کرد. البته می بایست بین بخش های گوناگون نیز برنامه ریزی خوبی انجام می شد."

دکتر ملائک درباره ی پرسش های طرح و ارزیابی های کارشناسی گروه های برتر می گوید: "فقط این نیست که گروه ها درباره ی محدودیت های روشن شده پنالتی ندهند، وزن، مسافران، دوره ی زمانی سفر، پرتاب و ...همه و همه باید دیده شوند اما درک گروه ها باید در طرح هایشان گنجانده شود. اینکه ما فهمیده ایم که برای همه ی دردسرهای پیش بینی نشده برنامه داریم بسیار کلیدی است. قرار نیست در سفر یکی از سرنشینان فضاپیما بمیرد، یا اگر مرد، چه کار کنیم؟! این دست پرسش ها که کم هم نیستند، و در چنین پیکارهایی شمار این پرسش ها فراوان است، در کنار دیگر بخش های طراحی خود فضاپیما و توانمندی های آن در ارزیابی ها آورده خواهد شد."

سه گروه برتر پیکارها می توانند در همایش فضای ۲۰۱۲ AIAA که ۱۱ سپتامبر (۲۱ شهریور) در پازادنای کالیفرنیا (Pasadena, California) برگزار می شوند، به ارائه ی طرح های خود بپردازند. اگرچه همایش های دیگری در ژاپن و دیگر کشورها برگزار می شود و برخی گروه های شرکت کننده در این دوره همچون گروه دانشکده ی هوافضای شریف برای ارائه ی طرح های خود در قالب مقالاتی در آنها شرکت می کنند.

به نقل از هیتنا
PC Flight Simulation Geek Since 1998