
اطلاعات تکمیلی و تخصصی تر به نقل از سایت سازمان هوا و فضا ایران (ایسا):
نمونه مهندسی ماهواره ملی طلوعماهواره سنجش از دور طلوع قابل پرتاب با ماهوارهبر سیمرغ دارای فناوریهای جدید مانند محموله تصویربرداری، کنترل وضعیت، مکانیزمها، و سلولهای خورشیدی میباشد که برای نخستین بار در آن به کار رفته است. ماموریت اصلی این ماهواره، تصویربرداری تکطیفی با تفکیکپذیری (رزولوشن) 50 متر، ذخیره و ارسال دادهها به ایستگاههای زمینی دریافت تصویر میباشد که به این منظور با ایستگاههای زمینی تلهمتری، ردگیری و فرمان (TT&C) و مرکز کنترل پرواز (FCC)، قابلیت تبادل دادههای پایش و کنترل ماهواره را دارد.
با توجه به ویژگی های تصاویر ماهواره طلوع میتوان کاربردهایی چون نقشهبرداری زمین در مقیاس بزرگ، مطالعه و بررسی حوضچههای آبی و دریا، مشاهده و ارزیابی تخریب منابع طبیعی، بررسی علوم کشاورزی، جنگلی، مشاهده پوشش ابرها، پراکندگی انسانی و ارزیابی بلایای طبیعی نظیر زمینلرزه، سیل، آتشسوزی و... را برای آن ذکر کرد.مدار ماهواره طلوع از نوع ارتفاع پایین، دایروی، و ارتفاع مدار آن بیش از 500 کیلومتر است و 2 سال عمر مفید برای آن پیشبینی میشود. انرژی این ماهواره نیز توسط آرایههای خورشیدی بر روی بدنه و باتریهای ثانویه تامین میگردد. وزن این ماهواره 100 کیلوگرم و ابعاد سازه آن مقطع شش ضلعی به عرض 86 و ارتفاع 100 سانتیمتر است.
نمونه مهندسی ماهواره ملی مصباحماهواره ملی مصباح 2 از نوع ماهوارههای مخابراتی است که در باند UHF کار میکند. ماموریت این ماهواره شامل ذخیره و انتقال اطلاعات (Store and Forward)، جمعآوری و پخش دادهها روی مناطق وسیع و پراکنده (Data Collection System DCS)، سنجش از دور (Remote Sensing) و ناوبری (Navigation) است.ماهواره مصباح 2 با ,وزن 70 کیلوگرم و سایز 50*50*70سانتيمتر مكعب، دارای مداری از نوع خورشید آهنگ و ارتفاع 15+700 کیلومتر و زاويه ميل 1/0 ± 2/98 درجه بوده و طول عمر آن 3 سال پیشبینی میشود. هدف از توسعه طرح مصباح 2 "کسب دانش فنی طراحی، تحلیل، ساخت و آزمایش ماهواره به صورت بومی"، "دستیابی به فضا از طریق طراحی و پرتاب یک ماهواره نزدیک به زمین به منظور جمعآوری، بازیابی و پردازش، ضبط و ارسال مجدد دادهها" و "ایجاد یک شبکه ارتباطاتی ماهواره برای ارتباط با کاربران در مناطق دورافتاده ایران با دیگر نواحی جغرافیایی دنیا" است.خدماتي كه متناسب با نياز كاربران ميتوان از طريق ماهواره مصباح2 ارائه نمود شامل سرويس كاربران ثابت (Fixed User Terminal) و سرويس جمعآوري داده(Data Collection) بوده و در زمينههاي گوناگون قابل پيادهسازي است.
نمونه مهندسی ماهواره ملی نوید علم و صنعتماهواره ملی نوید علم و صنعت توسط دانشگاه علم و صنعت به سفارش سازمان فضایی ایران ساخته شده است.
نمونه مهندسی ماهوارهبر سیمرغماهوارهبر چندمرحلهای سیمرغ در راستای دستیابی به بخشی از اهداف برنامه مصوب فضایی جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخته شده که قادر است با استفاده از نسل جدید و پیشرفته موتورهای سوخت مایع، انرژی لازم برای قرار دادن ماهوارههایی تا وزن 100 کیلوگرم در مدار 500 کیلومتری زمین را تامین نماید.ماهوارهبر سیمرغ با بهرهمندی از این موتورها توانایی دستیابی به سرعتی برابر 7500 متر بر ثانیه در مدار 500 کیلومتری را جهت استقرار ماهواره دارا میباشد.
موتور ماهوارهبر سیمرغموتور ماهوارهبر سیمرغ از ترکیب چهار موتور اصلی 32 تن تشکیل شده است که با خوشهای شدن این چهار موتور، فشار ایجاد شده به میزان 128 تن افزایش مییابد. در مرحله نخست این ماهوارهبر از موتور 128 تن به همراه یک موتور کنترلی 15 تن استفاده میشود که در مجموع فشار این مرحله ماهوارهبر به 143 تن خواهد رسید.این موتور میتواند در ماهوارهبرهایی با قدرت زیادتر نیز در آینده مورد استفاده قرار گیرد و ماهوارههایی با وزن 700 کیلوگرم را در مدار 1000 کیلومتری زمین قرار دهد.
نخستین مرکز پردازش تصاویر ماهوارهای ایراننخستین مرکز تخصصی پردازش تصاویر ماهوارهای ایران به صورت کاملا بومی در کشور طراحی شده تا مطابق با پارامترهای خاص آسمان جمهوری اسلامی ایران در جهت برنامهریزی شده به پایش دادههای ماهوارهای بپردازد. مرکز تخصصی پردازش تصاویر ماهوارهای ایران قادر است تغییرات دورهای پدیدههای متحول سطح زمین را نشان دهد و در مواردی چون بررسی تغییر مسیر رودخانهها، تغییر حد و مرز پیکرههای آبی چون دریاچهها، دریاها، و تغییر مورفولوژی سطح زمین بسیار کارساز است. افزون بر این، سامانه مذکور با توجه به اینکه بر اساس ثبت تغییرات و اختلافهای بازتابش الکترومغناطیسی از پدیدههای مختلف کار میکند، میتواند حد و مرز پدیدههای زمینی اعم از مرز انواع خاکها، سنگها، گیاهان، محصولات کشاورزی گوناگون و... را مشخص کند. این آزمایشگاه قابلیت شبیهسازی محیط واقعی حرکت مداری ماهواره در مدارهای LEO (مدار سطح پائین ) با تغییر پارامترهای مداری و مدار (مدار سنگ آهنگ)GEO را داراست. مشاهده آنلاین پارامترهای مداری، زوایای اویلر، و سرعت چرخهای عکسالعملی بر روی نمودارهای مجزا، مشاهده پارامترهای مختلف زیرسیستم تامین انرژی نظیر توان دریافتی از آرایههای خورشیدی، ولتاژ و جریان باتریها، ظرفیت الکترونیکی و عمق دشارژ باتریها از جمله قابلیتهای ویژه این آزمایشگاه به شمار میرود.آزمایشگاه شبیهساز سهبعدی مجازی توانایی چرخش 360 درجهای حول محورهای عمودی و افقی را داشته و همچنین میتواند 25+ درجه حول محور پیچ کج شدن در صفحه عمومی بچرخد. این آزمایشگاه با ایجاد بستر مناسب تحقیقات و آموزش برای دانشجویان و متخصصان همچنین قابلیت ارزیابی و امتیازدهی به کاربران در حال آموزش را برای مربیان فراهم میکند.
منبعد 14 بهمن هر سال روز فناوری فضایی نامیده خواهد شد و هر ساله مراسم ویژهای به این مناسبت و با هدف پیشبرد اهداف بلندمدت فضایی کشور برگزار خواهد شد.
ویرایش بوسیله کاربر
15 سال پیش
|
دلیل ویرایش: نامشخص
PC Flight Simulation Geek Since 1998