Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شروع کننده موضوع شبیه ساز: Prepar3D 5.3
15 سال پیش
لحظاتی قبل از تعدادی از پروژه های فضایی همانطور که اعلام شده بود کشور توسط رئیس جمهور رونمایی شد.
اخبار در این خصوص بسیار در حال حاضر بسیار ضد و نقیض هست.در بعضی خبرگزاری ها مواردی چون موتور ماهواره بر سیمرغ و در بعضی دیگر ماهواره بر سیمرغ ذکر شده است.همچنین گفته شده که 14 بهمن ماه روز فناوری فضایی نام خواهد گرفت.
اخبار کامل تر متعاقباً اعلام خواهد شد.
PC Flight Simulation Geek Since 1998
Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شروع کننده موضوع شبیه ساز: Prepar3D 5.3
15 سال پیش
دوستان موضوع مثل اینکه داره جالب میشه:

اولين موجودات زنده از ايران به فضا پرتاب شدند.
نقل قول:

به گزارش خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس،‌ سردار وحيدي وزير دفاع در مراسم رونمايي چند پروژه مهم فضايي كه اكنون در سالن اجلاس سران در حال برگزاري است بااعلام اين خبر گفت: اولين موجودات زنده از ايران در قالب كپسول زيست‌محيطي و توسط كاوشگر 3 به فضا پرتاب شدند.
كاوشگر 3 از زيرسامانه‌هاي سازه ، محفظه زيستي تغذيه و ارسال داده‌‌هاي تله متري، تصويربرداري و ارسال همزمان ، رايانه پرواز، سنجش محيطي تشكيل شده است. تله متري فعاليت‌ها و عملكرد كاوشگر در فرايند پرتاب و ارسال تصاوير همزمان به ايستگاه زميني متحرك،‌ كنترل رايانه پرواز در اين فرايند ،‌كنترل عمليات فرامين و جدايش،‌ نمايش كپسول زيستي و موجودات زنده درون آن به صورت بهنگام،‌دستيابي به مجموعه امكانات آزمايشگاهي براي داده‌برداري از فضاي خارج از جو از ديگر دستاوردهاي پرتاب كاوشگر 3 است.
اين اقدام به منظور بررسي وضعيت موجودات زنده در فضا با همكاري وزارت دفاع و وزارت علوم و پژوهش گاه فضايي و در ادامه پرتاب كاوشگرهاي يك و دو صورت گرفته است.



فارس نیوز
PC Flight Simulation Geek Since 1998
Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شروع کننده موضوع شبیه ساز: Prepar3D 5.3
15 سال پیش
سخنرانی چند لحضه پیش وزیر دفاع:

نقل قول:

مدارات و اجرام آسماني ميراث مشترکي است که خداوند در اختيار همه بشريت قرار داده است و هرگونه استفاده غيرصلح جويانه از آن را از سوي هيچ کشوري قابل قبول نمي دانيم.
ي دستاوردهاي جديد کشور در عرصه فضا شامل، ماهواره طلوع يک، موتور ماهواره بر سيمرغ، راکت کاوشگر 3 براي فرستادن کپسول زيستي به فضا براي انجام فعاليت ها علمي و آزمايشگاه شبيه سازي مجازي اعلام شده است، وی گفت :مدت زمان دستيابي به اين دستاوردها نسبت زماني که کشورهاي ديگر صاحب اين فناوري براي رسيدن به آن صرف کرده اند،بسيار کوتاه تر بود و اين نکته بسيار قابل توجه نشان دهنده اهميت و تاثير بالاي استفاده و بکارگيري علم و دانش در پرتو دين است.


PC Flight Simulation Geek Since 1998
Touradg
  • Touradg
  • 100% (عالی)
  • مدیریت شروع کننده موضوع شبیه ساز: Prepar3D 5.3
15 سال پیش
UserPostedImage
اطلاعات تکمیلی و تخصصی تر به نقل از سایت سازمان هوا و فضا ایران (ایسا):


نمونه مهندسی ماهواره ملی طلوع
ماهواره سنجش از دور طلوع قابل پرتاب با ماهواره‌بر سیمرغ دارای فناوری‌های جدید مانند محموله تصویربرداری، کنترل وضعیت، مکانیزم‌ها، و سلول‌های خورشیدی می‌باشد که برای نخستین بار در آن به کار رفته است. ماموریت اصلی این ماهواره، تصویربرداری تک‌طیفی با تفکیک‌پذیری (رزولوشن) 50 متر، ذخیره و ارسال داده‌ها به ایستگاه‌های زمینی دریافت تصویر می‌باشد که به این منظور با ایستگاه‌های زمینی تله‌متری، ردگیری و فرمان (TT&C) و مرکز کنترل پرواز (FCC)، قابلیت تبادل داده‌های پایش و کنترل ماهواره را دارد.
با توجه به ویژگی ‌های تصاویر ماهواره طلوع می‌توان کاربردهایی چون نقشه‌برداری زمین در مقیاس بزرگ، مطالعه و بررسی حوضچه‌های آبی و دریا، مشاهده و ارزیابی تخریب منابع طبیعی، بررسی علوم کشاورزی، جنگلی، مشاهده پوشش ابرها، پراکندگی انسانی و ارزیابی بلایای طبیعی نظیر زمین‌لرزه، سیل، آتش‌سوزی و... را برای آن ذکر کرد.مدار ماهواره طلوع از نوع ارتفاع پایین، دایروی، و ارتفاع مدار آن بیش از 500 کیلومتر است و 2 سال عمر مفید برای آن پیش‌بینی می‌شود. انرژی این ماهواره نیز توسط آرایه‌های خورشیدی بر روی بدنه و باتری‌های ثانویه تامین می‌گردد. وزن این ماهواره 100 کیلوگرم و ابعاد سازه آن مقطع شش ضلعی به عرض 86 و ارتفاع 100 سانتی‌متر است.

نمونه مهندسی ماهواره ملی مصباح
ماهواره ملی مصباح 2 از نوع ماهواره‌های مخابراتی است که در باند UHF کار می‌کند. ماموریت این ماهواره شامل ذخیره و انتقال اطلاعات (Store and Forward)، جمع‌آوری و پخش داده‌ها روی مناطق وسیع و پراکنده (Data Collection System DCS)، سنجش از دور (Remote Sensing) و ناوبری (Navigation) است.ماهواره مصباح 2 با ,وزن 70 کیلوگرم و سایز 50*50*70سانتيمتر مكعب، دارای مداری از نوع خورشید آهنگ و ارتفاع 15+700 کیلومتر و زاويه ميل 1/0 ± 2/98 درجه بوده و طول عمر آن 3 سال پیش‌بینی می‌شود. هدف از توسعه طرح مصباح 2 "کسب دانش فنی طراحی، تحلیل، ساخت و آزمایش ماهواره به صورت بومی"، "دستیابی به فضا از طریق طراحی و پرتاب یک ماهواره نزدیک به زمین به منظور جمع‌آوری، بازیابی و پردازش، ضبط و ارسال مجدد داده‌ها" و "ایجاد یک شبکه ارتباطاتی ماهواره برای ارتباط با کاربران در مناطق دورافتاده ایران با دیگر نواحی جغرافیایی دنیا" است.خدماتي كه متناسب با نياز كاربران مي‌توان از طريق ماهواره مصباح2 ارائه نمود شامل سرويس كاربران ثابت (Fixed User Terminal)‌ و سرويس جمع‌آوري داده(Data Collection) بوده و در زمينه‌هاي گوناگون قابل پياده‌سازي است.

نمونه مهندسی ماهواره ملی نوید علم و صنعت
ماهواره ملی نوید علم و صنعت توسط دانشگاه علم و صنعت به سفارش سازمان فضایی ایران ساخته شده است.

نمونه مهندسی ماهواره‌بر سیمرغ
ماهواره‌بر چندمرحله‌ای سیمرغ در راستای دستیابی به بخشی از اهداف برنامه مصوب فضایی جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخته شده که قادر است با استفاده از نسل جدید و پیشرفته موتورهای سوخت مایع، انرژی لازم برای قرار دادن ماهواره‌هایی تا وزن 100 کیلوگرم در مدار 500 کیلومتری زمین را تامین نماید.ماهواره‌بر سیمرغ با بهره‌مندی از این موتورها توانایی دستیابی به سرعتی برابر 7500 متر بر ثانیه در مدار 500 کیلومتری را جهت استقرار ماهواره دارا می‌باشد.

موتور ماهواره‌بر سیمرغ
موتور ماهواره‌بر سیمرغ از ترکیب چهار موتور اصلی 32 تن تشکیل شده است که با خوشه‌ای شدن این چهار موتور، فشار ایجاد شده به میزان 128 تن افزایش می‌یابد. در مرحله نخست این ماهواره‌بر از موتور 128 تن به همراه یک موتور کنترلی 15 تن استفاده می‌شود که در مجموع فشار این مرحله ماهواره‌بر به 143 تن خواهد رسید.این موتور می‌تواند در ماهواره‌برهایی با قدرت زیادتر نیز در آینده مورد استفاده قرار گیرد و ماهواره‌هایی با وزن 700 کیلوگرم را در مدار 1000 کیلومتری زمین قرار دهد.

نخستین مرکز پردازش تصاویر ماهواره‌ای ایران
نخستین مرکز تخصصی پردازش تصاویر ماهواره‌ای ایران به صورت کاملا بومی در کشور طراحی شده تا مطابق با پارامترهای خاص آسمان جمهوری اسلامی ایران در جهت برنامه‌ریزی شده به پایش داده‌های ماهواره‌ای بپردازد. مرکز تخصصی پردازش تصاویر ماهواره‌ای ایران قادر است تغییرات دوره‌ای پدیده‌های متحول سطح زمین را نشان دهد و در مواردی چون بررسی تغییر مسیر رودخانه‌ها، تغییر حد و مرز پیکره‌های آبی چون دریاچه‌ها، دریاها، و تغییر مورفولوژی سطح زمین بسیار کارساز است. افزون بر این، سامانه مذکور با توجه به اینکه بر اساس ثبت تغییرات و اختلاف‌های بازتابش الکترومغناطیسی از پدیده‌های مختلف کار می‌کند، می‌تواند حد و مرز پدیده‌های زمینی اعم از مرز انواع خاک‌ها، سنگ‌ها، گیاهان، محصولات کشاورزی گوناگون و... را مشخص کند. این آزمایشگاه قابلیت شبیه‌سازی محیط واقعی حرکت مداری ماهواره در مدار‌های LEO (مدار سطح پائین ) با تغییر پارامترهای مداری و مدار (مدار سنگ آهنگ)GEO را داراست. مشاهده آنلاین پارامترهای مداری، زوایای اویلر، و سرعت چرخ‌های عکس‌العملی بر روی نمودارهای مجزا، مشاهده پارامترهای مختلف زیرسیستم تامین انرژی نظیر توان دریافتی از آرایه‌های خورشیدی، ولتاژ و جریان باتری‌ها، ظرفیت الکترونیکی و عمق دشارژ باتری‌ها از جمله قابلیت‌های ویژه این آزمایشگاه به شمار می‌رود.آزمایشگاه شبیه‌ساز سه‌بعدی مجازی توانایی چرخش 360 درجه‌ای حول محورهای عمودی و افقی را داشته و همچنین می‌تواند 25+ درجه حول محور پیچ کج شدن در صفحه عمومی بچرخد. این آزمایشگاه با ایجاد بستر مناسب تحقیقات و آموزش برای دانشجویان و متخصصان همچنین قابلیت ارزیابی و امتیازدهی به کاربران در حال آموزش را برای مربیان فراهم می‌کند.

منبعد 14 بهمن هر سال روز فناوری فضایی نامیده خواهد شد و هر ساله مراسم ویژه‌ای به این مناسبت و با هدف پیشبرد اهداف بلندمدت فضایی کشور برگزار خواهد شد.

PC Flight Simulation Geek Since 1998
Alizadeh
  • Alizadeh
  • 50.24% (معمولی)
  • تازه وارد
15 سال پیش
Touradg نوشت:

لحظاتی قبل از تعدادی از پروژه های فضایی همانطور که اعلام شده بود کشور توسط رئیس جمهور رونمایی شد.
اخبار در این خصوص بسیار در حال حاضر بسیار ضد و نقیض هست.در بعضی خبرگزاری ها مواردی چون موتور ماهواره بر سیمرغ و در بعضی دیگر ماهواره بر سیمرغ ذکر شده است.همچنین گفته شده که 14 بهمن ماه روز فناوری فضایی نام خواهد گرفت.
اخبار کامل تر متعاقباً اعلام خواهد شد.


کاملاً موافقم. اصلاً هیچ توضیح و خبر دقیقی ارائه نشده. فقط همین چند جمله رو میشه پیدا کرد. تازه من نفهمیدم فرستادن این زبون بسته به فضا چه ارزش علمی داره؟! مثلاً کرم خاکی کجاش به درد تحقیقات فضایی میخوره؟! ما که نه دیدیم هچ وقت نه شنیدیم! 😂
چو بشنوی سخن اهل دل مگو که خطاست سخن شناس نی جان من خطا اینجاست