سلام به دوستان عزیز
راست اش مدت هاست که روی پروژه ای دارم کار میکنم، اونم ساخت EFIS برای وسایل پرنده فوق سبک!
همونطور که اهالی محترم ارثه هوانوردی میدونید برای یادآوری خدمت دیگر عزیزان متذکر میشم که دستگاه EFIS یا همون
Electronic Flight Instrument System که PFD هم میگن دستگاهی متشکل از سنسورها و ماژول های گوناگون است که وضعیت پارامترهای یک پرنده از قبیل (سرعت، ارتفاع، جایرو، اسلیپ بال، HSI، سرعت عمودی، جهت مغناطیسی و ... را اندازه گیری و نمایش میده که همونطور که از اسم اش پیداست این کار بصورت الکترونیکی انجام میشه! در کشور ما آنالوگ اش خیلی رایج است، البته دیجیتال هم کم نیست! یه نمونه خوب دستگاه های ساخت شرکت Dynon و MGL هستن. مسلما طراحی و ساخت این دستگاه ها خیلی پیچیده است و دانش فنی خاصی میخواد، از قطعات بسیار مرقوب هم باید استفاده بشه. خوب این لوازم آزمایشی هستن و به قول خودمون Non-Certified هستنو مناسب استفاده در هواپیماهای سبک نیستن (مگر در مواردی که مجوز گرفته باشن)، پس برای پرنده های فوق سبک و ورزشی استفاده میشه، حالا یا آلات دقیق اصلی یا بصورت پشتیبان!
این تجهیزات با آپشن های مختلف قیمت های بسیار بالایی دارن، که در زیر قیمت متوسط بیسیک بدون آپشن چند برند مطرح را نشان دادم.

خیلی زود میرم سر اصل مطلب که خلاصه منم خیلی وقت بود در فکر ساخت یه EFIS بودم، البته نه به خوشکلی مدل های بالا چون مطمئنا در توانم نیست، اما با کاره تیمی میشه! تا اینکه الان 3 هفته ای میشه که کاره برنامه نویسی کامپیوتری EFIS خودم تموم شده طراحی شماتیک هم همینطور و 100% کار کرد، البته شبیه سازی شده!!!
طراحی صنعتی و فیزیکی اش هم انجام دادم، بردها و ماژول های مورد نیاز و آپشن ها هم طراحی و پیش بینی کردم، البته ظاهرش به زیبای مدل های خارجی نیست، اما خوب همه پارامترهایی که اونا نشون میدن را در یک مانیتور 5 اینچی نشون میده، همه تجهیزات (سنسورها، پردارنده، مانیتور و ...) هم از بهترین برندهای آمریکایی مثل Honeywell و Bosch استفاده کردم که خدایی کارو گرون کرد و حسابی هم برای تهیه و ورود به کشور اذیت شدم، همین الان هم مشکل دارم که دوباره سنسورها و بعضی قطعات را وارد کنم (هم مشکل تحریمی هم مالی)
در فاز اول دستگاهی که درست کردم این پارامترها را محاسبه میکنه! که سرعت و ارتفاع کاملا جدا از GPS و از طریق Pitot و بصورت پنوماتیکی تفاضلی و استاتیک اندازه گیری میشه (دقت بسیار بالا)
ASI - Altimeter - VSI - Compass - Horizion - G meter - UTC time - AoA - FDR
البته مد نظر دارم هنوزم گستراش بدم، اما شرایط مالی ندارم که بخوام روش هزینه کنم، رو این حساب گفتم با شما در میان بگذارم که فکر میکنید به سر انجام رساندن چنین طرحی ارزش داره یا نه! میتونه در کشور فروش کنه!؟ سرمایه گذار برای ادامه طرح پیدا میشه؟ (در حد 5 میلیون فعلا)
خوشحال میشم دوستان روی چنین کاری نظر بدن، تا چند وقت دیگه دستگاه برای تست پرواز آماده میشه (?Any volunteer) و این طور حدس میزنم که اگر برای فروش آماده اش کنم قیمتی حدود 1000 دلار و کمتر خواهد داشت! خوب این خیلی میتونه رقابتی باشه و این تازه گام اوله شاید روزی با Garmin رقابت کردیم!؟ D-:
ویرایش بوسیله کاربر
7 سال پیش
|
دلیل ویرایش: نامشخص