بسم الله الرحمن الرحیم
سلام به همه برادرا و خواهران گرامی.
امروز در نظر داریم تا به شما بگیم که چگونه میشه فریم ریت شبیه ساز پرواز رو افزایش بدیم.
ابتدا از برادر Majid تشکر میکنم که وب سایت venetubo رو به ما یاد آور کردند. [bowing]
قبل از هر چیز باید بگم که این آموزش برای شبیه ساز پرواز FSX هستش.
حالا از خودتون می پرسید که این کار به چه درد میخوره. افزایش Frame Rate باعث افزایش سرعت شبیه ساز پروازتون میشه و بازده گرافیکی شبیه ساز رو بالا میبره.
برای این کار نرم افزار های متعددی تولید شده اند که یکی از این نرم افزار ها همین افزونه REX هستش که با کمی تغییر در فایل FSX.CFG سرعت شبیه ساز رو کمی افزایش میده تا بار پردازش CPU بهتر مدیریت بشه.
یکی از راه های افزایش Frame Rate شبیه ساز Tune کردن فایل FSX.cfg هستش.
حالا از خودتون می پرسید که این فایل چه کاری انجام میده.!!!
فایل FSX.cfg فایلی هستش که وقتی شبیه ساز می خواد اجرا بشه لود میشه و محتویاتش مورد بررسی قرار میگیره. اگر دقت کرده باشید وقتی که تازه شبیه ساز رو نصب کرده باشید، شبیه ساز بسیار روان و خوب کار میکنه و بعد از نصب یک سری افزونه می بینید که شبیه ساز سنگین میشه. دلیلش این هستش که وقتی افزونه جدید نصب می کنید یک سری کد در فایل FSX.cfg درج میشه و موقع اجرا شدن شبیه ساز، این کدها باز خوانی میشن. در این فایل تصمیم گرفته میشه که چه مقدار از توان پردازنده و کارت گرافیک و رم صرف هر کدوم از افزونه ها بشه. به عنوان مثال وقتی شما افزونه Scenery Orbx FTX رو نصب می کنید باید توان بیشتری برای Load کردن آبجکت ها بشه و نیاز به یک CPU قوی دارید.
متاسفانه قابلیت تصمیم گیری بهینه در روند اجرای شبیه ساز پرواز برای سیستم های ضعیف گرفته نمیشه. دلیلش هم اینه که بیل گیتس گفته بود که سخت ترن کار ها رو به تنبل ترین آدما میدم چون سریعترین راه حل رو انتخاب می کنن و این هم نتیجش. 😛
خب حالا بریم سراغ آموزش Tune کردن فایل FSX.cfg . 😮
ابتدا با یک یخ شکن خوب
این سایت رو باز کنید. 😉
بعد از بالا اومدن وب سایت شما گزینه هایی رو می بینید که بنده در عکس زیر با پیکان و عدد مشخص کردم که دونه به دونه به ترتیب شماره براتون توضیح میدم.
1- (How many 'CPUs/Threads) در گزینه اول از شما رشته های CPU شما رو می خواد.
حالا از خودتون می پرسید که Thread چیه؟!!
Threadsدر نرم افزار CPUz نماد تعداد رشته های پردازنده هست. به زبان ساده Threads همان هسته هایی هست که شما در ویندوز در Task Manager دارید.
تعداد رشته ها وابسته به تکنولوژی پردازنده هست. مثلا Corei7 چهار هسته دارد و هشت رشته. به زبان ساده تر هر رشته مثل یک خط فرمان میمونه. 8 رشته مساوی 8 خط فرمان برای اجرای دستورات و 2 رشته یعنی 2 خط فرمان !! این رو هم توجه داشته باشید که در تعداد دستورات بالا سرعت اون پردازنده ای بیشتره که تعداد رشته هایش بیشتر هست.
2- (Intel CPU's only) در این قسمت باید مشخص کنید که CPU شما Intel هستش یا AMD. اگر intel هست Yes و اگر AMD هستش No رو انتخاب کنید.
دلیل این کار اینه که پردازنده های Intel از تکنولوژی Hyperthreading و Turbo Boost Technology برخوردار هستند.
حالا از خودتون می پرسید که Hyperthreading چیه؟
این تکنولوژی با استفاده بهتر و کامل تر از منابع موجود پردازنده میتواند تعداد محاسبات روی هر کدام از هسته های پردازنده را افزایش داده و باعث کارای بیشتر و بهتر سیستم در مواقع لزوم گردد. به لحاظ افزایش کارایی HT سرعت توان عملیاتی پردازنده را نیز بالا برده و با سرعت بخشیدن به محاسبات باعث بهتر اجرا شدن برنامه ها میگردد. از این تکنولوژی در پردازنده های نسل گذشته Intel Core، 2nd Generation Intel Core و پردازنده های Xeon استفاده شده است.
مزایای استفاده از ترکیب یک CPU، Chipset، OS و BIOS که از تکنولوژی HT پشتیبانی می کنند:
اجرای همزمان نرم افزارهای مورد نیاز و نگهداری زمان مناسب پاسخ گویی
مدیریت، امنیت و کارآمدی بیشتر و بهتر برای سیستم ها و به حداقل رساندن لطمه به بهره وری
زمینه بهتر برای رشد کسب و کار در آینده و ارائه بهترین راه حل های مقدور
با تکنولوژی HT هواداران و مشتاقان نرم افزارهای چند رسانه ای می توانند در حالیکه در پس زمینه نرم افزارهای آنتی ویروس و دیگر برنامه ها در حال اجرا هستند فایل های گرافیکی بسازند، ویرایش کنند و حتی کد گزاری (encode) کنند. بدون اینکه کوچکترین کاستی در کارایی سیستم مشاهده گردد.
3- (What's the speed of your CPU) در این قسمت از شما سرعت پردازندتون پرسیده میشه.
سرعت پردازنده Clock Speed نشانگر تعداد عملی است که یک هسته می تواند در هر ثانیه انجام دهد و واحد آن هرتز (Hertz) است که معمولاً به صورت مگاهرتز (MHz - میلیون هرتز) یا گیگاهرتز (GHz - میلیارد هرتز) بیان میشود.
برای مثال پردازنده ای که سرعت آن ۲٫۵ گیگاهرتز است، می تواند در هر ثانیه ۲ میلیارد و نیم (۲۸۰۰۰۰۰۰۰۰) دستور را پردازش کند. درصورتی که پردازنده دارای هسته های بیشتر باشد، هر هسته می تواند به صورت مجزا ۲۸۰۰۰۰۰۰۰۰ دستور را پردازش کند.
4- (What type of Video card do you have) در این قسمت از شما نوع کارت گرافیکتون پرسیده میشه. مدل کارت گرافیک خیلی مهمه چون هر کارت گرافیکی دارای خصوصیات خاص خودش هست که در رندرینگ و پردازش گرافیکی تاثیر میگذاره.
به طور مثال کارت گرافیک من Geforce 9800GT هستش که من باید گزینه اول یعنی GeForce 9 Series رو انتخاب میکنم.
نکته: اگر کارت گرافیک شما ATI هستش، همتا یا معادل GeForce اون رو انتخاب کنید. اگر هم نتونستید معادلش رو پیدا کنید گزینه I Don’t Know رو انتخاب کنید.
5- (Would you like the vSync FIX applied) ار این قسمت از شما پرسیده میشه که آیا می خواید از تکنولوژی V-Sync کارت گرافیک شما استفاده بشه؟ شما باید گزینه Yes رو انتخاب کنید.
حالا از خودتون می پرسید که V-Sync چی هستش؟!!!
V-Sync تطبیقی وقفه میان تصاویر را هنگامی که از V-Sync استفاده میکنید کاهش میدهد، در حالی که شما با فریمی بیش از 60fps بازی میکنید V-Sync فعال است و هنگامی که فریم زیر 60fps می آید V-Sync غیر فعال می شود. برای درک این موضوع، مجبوریم مقداری فنی تر بحث کنیم. هنگامی که شما V-Sync را فعال می کنید، نرخ فریم شما با نرخ رفرش نمایشگرتان قفل می شود. نمایشگرها نرخ رفرش خاصی را پشتیبانی می کنند. یک مانیتور نوعی نرخ رفرش های 60، 40 و 30 را در رزولوشنی معین پشتیبانی می کند. اگر که V-Sync را فعال کرده باشید و نرخ فریم شما به 59 کاهش پیدا کند، بازی 19 فریم دیگر را نیز بخاطر V-Sync فعال از دست می دهد چرا که با نرخ رفرش نمایشگر شما قفل شده است.
بنابراین، V-Sync تطبیقی مانند یک کلید قطع و وصل عمل می کند. هنگامی که بازی با فریمی بالاتر از 60fps اجرا می شود، نرخ فریم با نرخ رفرش نمایشگر قفل می شود. اما هنگامی که فریم از 60fps کمتر می شود، V-Sync غیر فعال شده و بازی با بالاترین فریم ممکن اجرا می شود ( در مثال ما، 59fps بجای 40fps ) این یکی از بهترین راه حل ها برای این مشکل است و پیش از این توسط جان کارمک در عنوان RAGE معرفی شده است. همچین اینطور نتیجه می گیریم که در آینده بازیها به بافرهای سگانه نیازی نخواهند داشت.
6- (Optimization preferences) به گفته سایت گزینه بهینه سازی محافظه کار بیشتر توصیه میشه. یعنی همون گزینه Conservative.
7- مرحله Step1: در این مرحله شما باید فایل FSX.cfg رو که در درایو C هاردتون هستش رو پیدا کنید.
در ویندوز 8 شما باید وارد Start ویندوزتون بشید و در قسمت جستجوی استارت این عبارت رو تایپ کنید: %AppData% بعد از سرچ گزینه اول رو انتخاب و وارد پوشه Roaming میشین. سپس پوشه Microsoft و بعد FSX رو انتخاب میکنین.
مسیر کلی هم به این صورته: C:\Users\Your Win User\AppData\Roaming\Microsoft\FSX
در ویندوز 7 هیم ابتدا وارد استارت میشید بعد Run رو در استارت سرچ و اجرا میکنید و در داخل نوار Run عبارت %AppData% رو وارد میکنید. بقیه کار ها هم مثل ویندوز 8 هستش.
8-مرحله Step2: در این مرحله شما باید بر روی گزینه Browse کلیک کنید و فایل FSX.cfg رو انتخاب کنید.
نکته: قبل از آپلود فایل FSX.cfg یک بار از این فایل پشتیبان تهیه کنید.
9- سپس بر روی گزینه Click Here to Begin! که در پایین صفحه سایت هستش کلیک کنید.
کمی صبر کنید تا فایل FSX.cfg آپلود و بر روی آن تغییرات اعمال شود. سپس وارد صفحه جدید می شوید.
در این صفحه باید فایل FSX.cfg جدید رو دانلود و بر روی فایل قبلی کپی کنید. برای این کار بر روی گزینه Download که با فلش مشخص شده کلیک کنید.
به همین سادگی.
تصویری که از این تغییرات ایجاد شده به صورت زیر هستش:
.